Jens Stoltenberg, concluziile primei zile a summit-ului NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice. România va găzdui şi va comanda o unitate multinaţională (VIDEO)

Jens Stoltenberg, concluziile primei zile a summit-ului NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice. România va găzdui şi va comanda o unitate multinaţională (VIDEO)

Alianţa Nord-Atlantică a aprobat planul de consolidare a prezenţei militare în Europa de Est, prin desfăşurarea a mii de soldaţi în România, Polonia şi în ţările baltice.

Anunţul a fost făcut de Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg, la finalul primei zile de summit, informează Reuters. Reuniunea de la Varşovia se va încheia sâmbătă.

”Am decis să ne întărim prezenţa militară în partea estică a Alianţei cu patru batalioane în Polonia, precum şi în Estonia, Letonia şi Lituania, prin rotaţie. Aceste batalioane vor fi puternice şi multinaţionale", a declarat Stoltenberg.

Canada va trimite militari în Letonia, Germania va conduce un batalion în Lituania, Marea Britanie va desfăşura militari în Estonia, iar Statele Unite vor suplimenta efectivele în Polonia, a precizat Stoltenberg.

Secretarul general al NATO: Alianța a aprobat desfășurarea a patru batalioane în Polonia și țările baltice

#DIRECT_ONE_0yz1o4#

România va găzdui şi va o comanda o unitate multinaţională.

''Aceasta este o mică parte a unui efort mai mare, inclusiv planuri pentru o prezenţă adaptată în partea de sud-est, constituită în jurul unei brigăzi multinaţionale în România'', a mai spus secretarul general al NATO.

Stoltenberg a precizat că extinderea Alianţei Nord-Atlantice va continua cât va fi necesar.

Secretarul General al NATO a vorbit şi despre angajamentul aliaţilor NATO de a creşte bugetul de apărare la trei procente şi despre importanţa unei bune relaţii cu Rusia. El a anunţat şi desfăşurarea Consiliului NATO-Rusia din 13 iulie.

România este reprezentată la summit de preşedintele Klaus Johannis, care a fost întâmpinat, asemenea celorlaţi şefi de stat şi de guvern, de Secretarul general al NATO și președintele polonez.

Șeful statului a spus într-un anunţ, pe pagina sa de Facebook, că inițiativele și obiectivele propuse de România la acest Summit prind contur și se vor regăsi în documentele finale ale reuniunii. Concluzia preşedintelui este alimentată de anunţul făcut de secretarul general al NATO potrivit căruia o brigadă multinaţională formată din 1.000 de soldaţi va staţiona permanent pe teritoriul ţării noastre.

Ultima oră
20:39 - Klaus Iohannis: Fiecare persoană în plus care se vaccinează contribuie la încheierea gravei crize sanitare. Scopul celor care răspândesc dezinformări și știri false e să slăbească solidaritatea națiunii noastre (VIDEO)
20:25 - Octavian Jurma: „Al patrulea val al pandemiei a început mai devreme în România. Pragul de 1.000 de cazuri zilnice, depășit în luna august”
20:18 - Medici și asistenți medicali, decorați de președintele Klaus Iohannis de Ziua Ambulanței: „Duceți permanent o luptă contracronometru care de cele mai multe ori face diferența între viață și moarte” (VIDEO)
20:05 - CNAIR anunță restricții de circulație în aproape toată țara, din cauza caniculei
20:03 - Schimbări la procedura adopției copiilor, adoptate de Guvern. Birocratizarea excesivă va fi eliminată
20:01 - Un turist ceh dat dispărut a fost căutat pe munte de salvamontiști. Bărbatul a fost găsit în gara din Braşov
19:45 - George Simion (AUR): Sunt ONG-uri care încearcă să le spună copiilor cât de normal e să îți alegi singur sexul. Se încearcă introducerea acestui gen de propagandă și pe cale oficială (VIDEO)
19:24 - Comisia Europeană a aprobat achiziția Telekom România de către Orange, cu anumite concesii
19:15 - Raed Arafat: De exemplu, ca să nu se închidă, la creșterea incidenței accesul în restaurante la interior ar putea fi permis doar persoanelor vaccinate. Nu cred că vorbim de discriminare (VIDEO)
19:08 - Enterocolita, boala care strică vacanța turiștilor pe litoral. Mâncarea şi apa din mare, principalele surse de infectare