Jirinovski propune mutarea populaţiei japoneze în Siberia: Să vină să se instaleze, Rusia are numai de câştigat!

Jirinovski propune mutarea populaţiei japoneze în Siberia: Să vină să se instaleze, Rusia are numai de câştigat!
Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a propus ca populaţia Japoniei să se mute în teritoriile neocupate din Rusia, din cauza riscurilor seismice, informează AFP. Jirinovski a declarat...

Liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia, Vladimir Jirinovski, a propus ca populaţia Japoniei să se mute în teritoriile neocupate din Rusia, din cauza riscurilor seismice, informează AFP.

Jirinovski a declarat că după seismul şi tsunami-ul de vineri, oamenii din Japonia ar trebui să părăsească teritoriul pe care îl ocupă pentru a supravieţui.

“Ca urmare a recentelor evenimente din Japonia, facţiunea LDPR din Duma propune guvernului rus să înceapă consultări cu Japonia în privinţa strămutării de persoane din Japonia pe teritoriul rus. Este vorba despre o amenințare cu dispariția națiunii japoneze în viitorul apropiat”, a spus Jirinovski.

“Avem o mulţime de spaţiu, în care îşi pot găsi locuri de muncă, atât creierele cât şi braţele, mai ales cele japoneze”, a adăugat liderul democrat liberal, cunoscut pentru declarațiile sale neobișnuite.

„Nu se pune problema să împărțim insulele, ne propunem să prevenim un dezastru umanitar. Să meargă acolo unde există posibilitatea, să construiască, să se instaleze, nu ne vor deranja, iar Rusia are numai de câștigat găzduind un popor atât de muncitor”, a spus Vladimir Jirinovski.

Cele două țări au un litigiu teritorial legat de patru insule situate la nord de Japonia, anexate de URSS în 1945, și pe care Japonia le cere în zadar. Această problem a împiedicat semnarea unui tratat de pace între cele două țări până acum.

În Rusia există numeroase regiuni depopulate, în special în Siberia și în Orientul Îndepărtat, și de la căderea regimului sovietic cunoaște o profundă criză demografică.