Jocurile antrenamentelor de război din Pacific: Navele Statelor Unite ale Americii și ale Chinei intră în schemă

Jocurile antrenamentelor de război din Pacific: Navele Statelor Unite ale Americii și ale Chinei intră în schemă
foto: en.wikipedia.org

Navele de război a 26 de națiuni, printre care ale Statele Unite ale Americii și Chinei, se îndreaptă către Hawaii pentru o serie de cinci săptămâni de antrenamente cu scopul de a promova securitatea internațională, bună voința și cooperarea pe mare.

Marile jocuri ale Pacificului vor avea loc în mijlocul tensiunilor în creștere și competiției pe apele din regiunea Pacificului Asiei și va include nave de război de la cel puțin 7 națiuni care au diverse interese în zonă.

China va face parte din aceste jocuri care au loc o dată la doi ani pentru a doua oară.

Unii dintre membrii Congresului și a Departamentului de Apărare al SUA au cerut retragerea invitației pentru China din cauza cererilor teritoriale ale Chinei.

Așadar, 45 de nave, cinci submarine, 200 de avioane și 25,000 de oameni vor face parte din acest eveniment, care va include antrenament la suprafață, strategii de apărare în aer și cu proiectile și alte aptitudini maritime.

Prin lege, americanilor nu le este permis să se angajeze în antrenamente de luptă cu militarii chinezi.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)