Jocurile Olimpice Jihadiste: Statul Islamic a organizat în Irak propria variantă a competiției sportive

Jocurile Olimpice Jihadiste: Statul Islamic a organizat în Irak propria variantă a competiției sportive
Foto: Terrormonitor.

Deși consideră fotbalul ca fiind "împotriva Islamului" și a executat fotbaliști în Siria, Statul Islamic nu a avut nimic împotrivă a organiza Jocurile Olimpice Jihadiste în Irak. Competițiile principale desfășurate în varianta sportivă a grupului terorist au fost umflatul de baloane, tug-of-war (o probă în care două echipe se întreceau trăgând de sfoară până doar una rezista) sau scaunele muzicale.

Competițiile par mai mult a fi activități practicate la zilele de naștere a unor copii mici decât în întreceri organizate de un temut grup terorist. Jocurile ar fi avut loc la începutul lunii iulie și ar fi avut loc în orașul irakian Tal Afar, potrivit rt.com.

Imagini de la desfășurarea acestor evenimente au fost postate pe Twitter de agenția de monitorizare anti-teroristă Terrormonitor. În aceste capturi se văd că participă și tineri, iar unii dintre aceștia chiar poartă tricouri de la echipe de fotbal importante din Europa precum Manchester City sau Celtic Glasgow.

Statul Islamic și-a arătat mereu opoziția față de fotbal numindu-l un sport "împotriva Islamului" și executând trei fotbaliști ai echipei locale siriene din Raqqa pe motiv că ar spiona pentru kurzi. De asemenea, gruparea a organizat în orașul irakian Balad, un atentat terorist în timpul finalei Ligii Campionilor, ce a dus la decesul a 12 fani ai lui Real Madrid.