Jocurile Olimpice. Nouă cazuri de infectare cu COVID-19, inclusiv un sportiv, în Satul Olimpic

Jocurile Olimpice. Nouă cazuri de infectare cu COVID-19, inclusiv un sportiv, în Satul Olimpic
Foto: Bryan Turner (Unsplash)

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au raportat alte nouă cazuri de infectare cu noul coronavirus, inclusiv un sportiv, potrivit Dpa, citat de Agerpres.

Numărul total de cazuri pozitive de la Jocurile Olimpice a ajuns la 67.

În afara celor 67 de cazuri pozitive identificate de organizatori, alte patru au fost raportate de prefecturile japoneze. Cu toate acestea, autorităţile locale nu sunt obligate să raporteze dacă testele pozitive sunt legate de Jocurile Olimpice.

Organizatorii japonezi au anunţat duminică că trei sportivi au fost testaţi pozitiv, dintre care doi erau fotbalişti ai Africii de Sud, echipă cazată în Satul Olimpic.

Atleţi din toată lumea, inclusiv cei din delegația României, au ajuns în Japonia pentru olimpiada care se va desfășura pe durata a două săptămâni, de pe 23 iulie 2021 până pe 8 august 2021.

Jocurile Olimpice 2020 se desfăşoară în condiţii stricte de carantină şi fără spectatori, totuși este posibil ca numărul mare de sportivi și organziatori să contribuie la răspândirea infecțiilor.

Peste 11,000 de sportivi din 205 de comitete olimpice naționale urmează să concureze. Aproximativ 85% dintre ei au fost  vaccinați împotriva lui Covid-19.
Japonia a rămas una dintre țările cu o rată mică de vaccinare împotriva COVID-19. Doar 20% din populația sa este vaccinată integral, în comparație cu 48% în statele Unite și peste 52% în Marea Britanie, potrivit tracker-ului global de vaccinuri, potrivit CNN.

Ultima oră
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură
20:09 - Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană: Localnicii doreau să lucreze în continuare la exploatare minieră. Dacă România nu vrea să pună în valoare rezerva sa de aur și argint, respectăm decizia (VIDEO)
19:47 - Șofer filmat în timp ce merge pe contrasens pe Autostrada Transilvania. Poliția îl caută
19:40 - Kelemen Hunor, despre desființarea SIIJ: Coaliția continuă discuțiile. Astăzi nu am depășit blocajul
19:39 - Un avion s-a prăbușit în apropierea unui teren de golf în SUA. Nu există supraviețuitori