Joe Biden, nevoit să stea 14 rânduri mai în spate la funeraliile reginei. Președintele SUA și soția sa au insistat să vină cu limuzina lor, așa că au întârziat la ceremonie

Joe Biden, nevoit să stea 14 rânduri mai în spate la funeraliile reginei. Președintele SUA și soția sa au insistat să vină cu limuzina lor, așa că au întârziat la ceremonie
Foto: Hepta - Abaca Press / Pool/ABACA

Sosirea aparent cu întârziere a președintelui american, Joe Biden, și a soției sale, Jill, nu a fost lăsată să perturbe coregrafia fin regizată a funeraliilor reginei decedate, arată The Guardian.

Joe și Jill Biden au fost printre puținii invitați la funeralii care au primit dreptul de a veni cu propria lor limuzină, supranumită ”Bestia”, în loc să vină cu autocarele puse la dispoziție de organizatori, precum covârșitoarea majoritate a liderilor lumii prezenți la eveniment. Asta înseamnă că au rămas blocați în trafic și au întârziat la ceremonie. Coregrafia pregătită pentru funeralii nu a fost schimbată doar de dragul lor, așa că președintele SUA și soția sa au trebui să aștepte să se poată așeza. Și au avut locuri 14 rânduri mai în spate, informează The Times.

Cuplul Biden a întârziat la funeralii, pentru că a preferat să circule cu limuzina blindată

În loc să fie conduși imediat la locurile lor la sosirea la Westminster Abbey, cuplul a fost nevoit să aștepte să-și ocupe locul.

Soții Biden au mers spre locurile lor în urma soldatului Johnson Beharry, deținător al Crucii Victoria, care împingea scaunul cu rotile al lui Keith Payne VC, în vârstă de 89 de ani.

Președintele american primise o dispensă pentru a se deplasa la mănăstire cu „Bestia”, o limuzină puternic blindată folosită de președinții americani din motive de securitate, în loc să fie transportat cu autobuzul împreună cu ceilalți șefi de stat și de guvern.

Astfel, soții Biden au avansat lent prin centrul Londrei, fiind chiar nevoiți să se oprească în fața unui Pret a Manger de pe Oxford Street.

Cei doi soți Biden s-au așezat în cele din urmă la locurile lor la ora 10.05. Programul publicat de Palatul Buckingham sugera că cei 500 de demnitari invitați ar fi trebuit să ia loc între orele 9.35 și 9.55.

Urmăriți B1TV.ro și pe