Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”

Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
Imagine de la ultima dezbatere din campania prezidențială americană a anului 2020, care i-a pus față în față pe Donald Trump și Joe Biden. Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Gripas Yuri/ABACA

Președintele american Joe Biden i-a criticat marți pe politicienii care „caută puterea”, în contrast cu cei care pledează pentru unitate, în contextul în care Donald Trump, contracandidatul său de la alegerile din 2020, a sugerat că percheziția efectuată de FBI la reședința sa de la Mar-a-Lago face parte dintr-o acțiune de persecuție politică pe care actuala administrație a pus-o în scenă împotriva sa, transmite EFE preluată de Agerpres.

Joe Biden, prima reacție după percheziția de la reședința lui Donald Trump

Al 46-lea președinte al Statelor Unite nu l-a menționat direct pe predecesorul său, însă declarațiile sale au venit într-un moment în care scena politică americană este tulburată de evenimentele de luni, când FBI a efectuat o percheziție la reședința lui Donald Trump de la Mar-a-Lago.

„Toţi auzim întregul zgomot care există, dar ştim că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”, a declarat Joe Biden, la o ceremonie în cadrul căreia a promulgat o lege pentru relansarea producţiei de semiconductori în SUA. Actualul președinte american a continuat criticându-i pe „cei care caută diviziuni”, în locul unităţii, şi pe „cei care demolează, în loc să construiască”.

Mai mulți republicani de top l-au apărat public pe Donald Trump

Mai mulți republicani proeminenți l-au apărat public pe Donald Trump, unul dintre ei fiind senatorul Marco Rubio, care consideră că acțiuni precum cea efectuată luni de FBI au loc doar „în țări ca Nicaragua”.

„Până aseară, nu am văzut niciodată (în SUA) ca cineva de la putere să folosească această putere pentru a-și persecuta oponenții politici trecuți sau viitori”, susține senatorul republican.

Fostul vicepreședinte al Statelor Unite, Mike Pence, și-a exprimat la rândul său îngrijorarea.

„Împărtășesc îngrijorarea profundă a milioane de americani cu privire la percheziția fără precedent de la reședința personală a lui Donald Trump. Niciun fost Președinte al Statelor Unite nu a fost subiectul unui raid la reședința sa persoanală în istoria americană”, a scris Mike Pence, marți, pe Twitter.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:54 - Dan Șucu, fericit că a ales să investească la Rapid: „Este în mod cert o alegere cât se poate de bună”
23:37 - Consilierii lui Biden și Erdogan au avut o întâlnire neanunțată, la Istanbul. Discuții SUA – Turcia despre aderarea Finlandei și Suediei la NATO, dar și despre anexările rusești
23:11 - Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare a scăzut cu 40 de centimetri, anunță ISU Alba. Peste jumătate dintre persoanele din zona de risc din Roșia Montană au refuzat evacuarea (VIDEO)
22:47 - Cristian Preda: Eu dau în scris că Nicolae Ciucă a plagiat într-un mod grosolan. Există numeroși membri ai PNL foarte nemulțumiți că au în fruntea Guvernului și a partidului un om care a plagiat (VIDEO)
22:12 - Cristian Preda îi cere lui Nicolae Ciucă, acuzat de plagiat, să trimită o copie a tezei de doctorat la CNATDCU spre verificare / Decanul a mulțumit B1 TV: A fost singurul post prezent la protestul de la Ministerul Educației (VIDEO)
21:44 - Radu Carp, după protestul de duminică: Toți pierdem din aceste secvențe penibile. Strategia lui George Simion, falimentară. AUR nu reușește să capteze curentul de nemulțumire din societate (VIDEO)
21:18 - Victor Ponta critică Guvernul și Comisia Europeană: „Nu aud nicio soluție. Prețurile sunt la fel de mari ca în țările care nu au deloc energie” / „Nu cred că ne atacă rușii. E doar o poveste”
20:57 - Polițiștii, atacați cu pietre și înjurați de familia unui tânăr acuzat că a condus fără permis, în Olt
20:38 - Miliardarul Ion Țiriac a trăit momente uluitoare: „Dormeam unul pe pat, unul sub pat”
20:14 - FRF condamnă incidentele tragice de la meciul din Indonezia: „Este o zi tristă pentru fotbalul mondial, dar una pe care nu trebuie să o uităm” (VIDEO)