Judecătorul Cristi Danileț rupe tăcerea. Care este, cu adevărat, soarta magristraților din Turcia

Judecătorul Cristi Danileț rupe tăcerea. Care este, cu adevărat, soarta magristraților din Turcia
foto: exclusivnews.ro

Judecătorul Cristi Danileţ publică în mediul online detalii îngrijorătoare despre soarta magistraţilor din Turcia, potrivit B1 TV.

Judecătorul spune că a fost anunţat de un coleg din Turcia printr-un email că parchetul a dispus confiscarea tuturor bunurilor pentru cei peste 3.000 de judecatori şi procurori investigaţi in aceste zile după tentativa de lovitură de stat eşuată.

Familiile magistraţilor anchetaţi au rămas fără casă, maşină, conturi, loc de muncă şi nici nu au voie să părăsească ţara. Danileţ menţionează că unii dintre cei arestaţi nu pot fi contactaţi de avocaţi sau familie.

Aproximativ 60.000 de persoane au fost suspendate din funcţii sau arestate după tentativa de lovitură de stat din Turcia, în contextul în care Administraţia Erdogan a lansat o campanie împotriva susţinătorilor adversarului său, clericul musulman Fehtullah Gulen.

Ultima oră
00:13 - CDC avertizează: Varianta Delta a coronavirusului este mai contagioasă decât varicela şi poate provoca forme mai grave de boală
00:05 - Italia: Guvernul intenționează să plafoneze prețul la testele pentru COVID-19
23:43 - Paul Stănescu (PSD): Politica durerii în cot este deviza useristă exprimată perfect de Ovidiu Vizante, directorul CFR. Dacă USR-ului i-ar fi păsat de pasagerii blocați în tren, Vizante era acum acasă
23:40 - Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost reconectată vineri seara la Sistemul Energetic Național
23:15 - Valeriu Gheorghiță: Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă. Avem deja focare la nivel de comunitate
23:12 - Alexandru Rafila: Problema noastră majoră – noi avem doar jumătate din numărul cetățenilor vaccinați față de restul țărilor UE. Dacă vor fi îmbolnăviri, ele vor fi în mod evident mai grave (VIDEO)
23:04 - Alexandru Rafila, despre al patrulea val al pandemiei: „Evident, și noi o să fim afectați. Dacă discutăm despre persoane vulnerabile care nu s-au vaccinat, s-ar putea să avem probleme” 
22:48 - Raluca Turcan: Pentru prima dată, anul acesta avem mai mulți copii născuți din părinți români în străinătate decât în România, ceea ce pentru noi este dramatic
22:39 - Detașamentul Sky Guardians al României a luminat cerul deasupra zonei de antrenament Bemowo Piskie din Polonia
22:19 - Alin Stoica, prefectul Capitalei: La medici și profesori ar putea exista cel puțin o recomandare fermă de vaccinare; se poartă discuții la nivel guvernamental. Susțin restricțiile pentru cei nevaccinați (VIDEO)