Kelemen Hunor anunță că UDMR a obținut 199 de mandate de primari: „Am câștigat, după 20 de ani, foarte convingător”

Kelemen Hunor anunță că UDMR a obținut 199 de mandate de primari: Am câștigat, după 20 de ani, foarte convingător
Foto: Facebook / Kelemen Hunor

Șeful UDMR Kelemen Hunor a avut o primă reacție după alegerile locale desfășurate duminică. Potrivit liderului UDMR, Uniunea a obținut 199 de mandate de primari, cu patru mandate mai mult decât la alegerile precedente.

În ce privește Primăria Târgu-Mureș, Kelemen vorbește despre „o strategie electorală câștigătoare”.

“Am câștigat, după 20 de ani, foarte convingător. Anul trecut în noiembrie l-am nominalizat pe domnul Soos Zoltan candidat UDMR, în februarie am luat o decizie și am spus că va candida independent. A fost o strategie electorală câștigătoare și avem astăzi un rezultat excepțional”.

„Vorbesc de primarii care au câștigat alegerile sub sigla UDMR, pentru că sunt nouă sau zece independenți care au fost susținuți de noi și au câștigat”, a spus liderul maghiar.

Kelemen Hunor a declarat, luni, într-o conferință de presă, că Uniunea are, potrivit datelor de până la această oră, 199 de primari, față de 195 câți a avut după alegerile din 2016.

De asemenea, acesta a menționat câteva localități unde Uniunea va avea mai mulți consilieri, precum Sfântu Gheorghe de la 15 la 18, Târgu Secuiesc de la 11 la 13 sau județul Covasna, unde față de 20 de consilieri județeni acum sunt 22.

Uniunea a câștigat județele Covasna, Harghita, Mureș și Satu Mare, a adăugat Kelemen Hunor.