Kosovo: Un nou protest cu gaze lacrimogene a întrerupt lucrările Parlamentului (VIDEO)

Kosovo: Un nou protest cu gaze lacrimogene a întrerupt lucrările Parlamentului (VIDEO)
Foto: dawn.com

O nouă ședință a Pralamentului din Kosovo a fost întreruptă luni de membrii opoziției care au lansat gaze lacrimogene în sală, în încercarea de a opri acordul de normalizare a relațiilor cu Serbia, informează The Telegraph.

În cadrul ședinței cu pricina, trebuia să fie dezbătut proiectul de buget pentru anul viitor. În urma incidentului, parlamentarii au părăsit sala, încercând să organizeze ședința într-o altă încăpere.

Nu este primul incident de acest fel în Parlamentul din Kosovo. Îl luna noiembrie, opoziţia a folosit de două ori gaze lacrimogene și spray paralizant pentru a perturba lucrările.

Alianța formată din partidele de opoziție, se opune acordului încheiat în 2013 de Pristina și Belgrad, sub egida UE, care acordă zonelor cu etnici sârbi din Kosovo puteri locale mai mari.
Alianța este condusă de Partidul Autodeterminare al lui Albin Kurti.

Kosovo: Un nou protest cu gaze lacrimogene în Parlament

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)