Kovesi a destructurat o rețea infracțională cu sediul în spațiul Schengen. Descinderi ale procurorilor europeni în Țările de Jos, Belgia, Estonia şi Polonia

Kovesi a destructurat o rețea infracțională cu sediul în spațiul Schengen. Descinderi ale procurorilor europeni în Țările de Jos, Belgia, Estonia şi Polonia
Foto simbol: Hepta - Actionpress / Claus Kiefer

Parchetul European (EPPO) a demarat, miercuri, numeroase percheziţii în Ţările de Jos, în cadrul unei anchete în curs de desfăşurare privind o presupusă organizaţie infracţională care vinde online parfumuri şi produse electronice, cu intenţia de a nu plăti TVA pentru aceste vânzări.

”Începând din 2017, grupul a vândut parfumuri şi electronice consumatorilor europeni prin intermediul mai multor site-uri web.

Potrivit anchetei, grupul a cumpărat bunurile cu o cotă de TVA de 0% şi le-a vândut cu TVA inclus (în medie, cu o cotă de 20%). Cu toate acestea, grupul nu a plătit TVA-ul către autorităţile fiscale”, a transmis Parchetul European.

EPPO este parchetul UE responsabil cu investigarea, urmărirea penală şi judecarea infracţiunilor împotriva intereselor financiare ale blocului comunitar.

Activitățile frauduloase au fost conduse dintr-un centru situat în Ţările de Jos

Au fost confiscate mii de calculatoare, telefoane, parfumuri, autoturisme, precum şi o armă de foc ilegală.

”Se crede că grupul a folosit societăţi şi societăţi fantomă în Ţările de Jos, Belgia, Estonia şi Polonia, precum şi conturi bancare în Germania, Regatul Unit, Finlanda, Lituania şi Bulgaria.

Sub autoritatea EPPO, Serviciul de Informaţii şi Investigaţii Fiscale (FIOD) din Ţările de Jos se ocupă de anchetă, efectuând percheziţii în cinci case şi un birou şi interogând cinci suspecţi”, au mai transmis autoritățile europene.

FIOD a pus sechestru pe conturile bancare ale suspecţilor, inclusiv din Lituania, în vederea recuperării prejudiciilor aduse bugetului naţional şi celui al UE.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră