Kramatorsk și Kostiantynivka ar putea fi luate în vizor de forțele ruse, avertizează Marea Britanie. Londra vorbește despre o revenire a Rusiei la doctrina sa militară tradițională

Kramatorsk și Kostiantynivka ar putea fi luate în vizor de forțele ruse, avertizează Marea Britanie. Londra vorbește despre o revenire a Rusiei la doctrina sa militară tradițională
Kramatorsk, Ucraina, 8 aprilie 2022. Foto: Hepta.ro / DPA Images / Seth Sidney Berry

Orașele ucrainene Kramatorsk și Kostiantynivka ar putea fi luate în vizor de Federația Rusă cu niveluri de violență care au fost remarcate și în alte centre urbane după începutul invaziei în Ucraina, a precizat joi serviciul britanic de informații militare, citat de Reuters.

Marea Britanie: Kramatorsk și Kostiantynivka ar putea fi luate în vizor de forțele ruse

Ministrul britanic al apărării spun că „loviturile cu rachete și artilerie răspândite pe scară largă și eforturile de a concentra forțe pentru o ofensivă” au arătat o revenire la doctrina militară rusă tradițională.

Totodată, instituția guvernului de la Londra a menționat că apărarea de formă continuată a orașului Mariupol restrânge semnificativ numărul de trupe și echipamente rusești disponibile.

Trofeul lui Vladimir Putin ar fi să cucerească în întregime sau în cea mai mare parte oblasturile Lugansk, Donețk și Herson, a explicat gen. (r) dr. Virgil Bălăceanu, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

„Mariupolul rezistă în continuare, este un punct foarte important, dar nu va fi suficient, pentru că trebuie să realizeze o legătură, descrisă puțin mai devreme de mine, de aliniamentul localităților de care vorbeam, în conexiune cu celălalt aliniament, al localităților importante din punct de vedere operativ, dinspre estul Ucrainei, est care înseamnă și linia de demarcație, cu cele două republici secesioniste, linie de demarcație care este zonă de război de mai bine de opt ani de zile și în care forțele ucrainene au suplimentat efectivele și s-a rezistat foarte bine”, spunea președintele Asociației Ofițerilor în Rezervă din România.

Urmăriți B1TV.ro și pe