Kremlin: Americanii capturați în Ucraina ar trebui să poarte responsabilitatea „pentru crime”

Kremlin: Americanii capturați în Ucraina ar trebui să poarte responsabilitatea „pentru crime”
Foto: Hepta - Konstantin Mihalchevskiy

Rusia a anunțat  luni că toți americanii capturați în Ucraina sunt „mercenari” care ar trebui să își asume responsabilitatea pentru „crimele” săvârșite, conform Reuters.

Departamentul de Stat al SUA va investiga începând de luni eventuala capturare a lui Alexander Drueke și Andy Tai Ngoc Huynh, doi bărbați americani care au fost dați dispăruți. Este vorba despre doi luptători care s-au oferit voluntari în războiul din Ucraina.

Kremlin: Americanii capturați în Ucraina ar trebui să poarte responsabilitatea „pentru crime”

Rusia a anunțat luni că toți americanii capturați în Ucraina sunt „mercenari” și trebuie să își asume responsabilitatea pentru „crimele” lor. Astfel că, începând de luni, departamentul de Stat al SUA va investiga  eventuala capturare a celor  doi bărbați americani care au fost dați dispăruți, conform Hotnews.ro.

Reamintim că doi americani care luptau alături de armata din Ucraina la nord de Harkov au fost dați dispăruți de câteva zile și este probabil ca luptătorii să fi fost capturați de armata din Rusia, conform apropiaților lor și a unui coleg de luptă, scrie CNN.

Un sergent al trupei, care a dorit să rămână anonim din motive de securitate, a oferit pentru CNN imagini cu pașapoartele ambilor luptători pentru intrarea în Ucraina.

Doi luptători americani au fost dați dispăruți în Ucraina

Sergentul a specificat că unitatea lor lupta sub comanda celei de-a 92-a brigăzi mecanizate a Ucrainei,  care se află lângă orașul Izbytske.

„A fost un haos absolut”, a declarat bărbatul pentru CNN. „Erau peste o sută de infanteriști care înaintau spre pozițiile noastre. Am avut un T72 care trăgea asupra oamenilor de la 30, 40 de metri distanță.”

Mama unuia dintre dispăruți a declarat că „se presupune că sunt prizonieri de război, dar acest lucru nu a fost confirmat”, a declarat aceasta pentru CNN.

„Nu au putut verifica dacă a fost luat de ruși. Tot ceea ce pot verifica ei este că el este dat dispărut în acest moment”, a spus ea. „Ei rămân în legătură strânsă cu mine și am toată încrederea că lucrează la situație.”
Urmăriți B1TV.ro și pe