Kremlinul acuză SUA de ”escaladare”, după ce Biden plasează în stare de alertă 8.500 de militari americani

Kremlinul acuză SUA de ”escaladare”, după ce Biden plasează în stare de alertă 8.500 de militari americani
Foto: Hepta.ro / Sputnik / Maksim Blinov

Kremlinul a denunțat marți mobilizarea a mii de trupe americane din cauza crizei de la granița de est a Ucrainei, considerând-o o nouă „exacerbare a tensiunilor” de către Washington, scrie AFP.

Reacția Kremlinului, după mobilizarea de trupe americane

„Este îngrijorător că vedem aceste acțiuni americane”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov. Potrivit acestuia, „de facto”, Statele Unite provoacă „o exacerbare a tensiunilor”.

Washingtonul a pus în alertă până la 8.500 de soldați, iar aceștia ar putea fi pregătiți în cinci zile pentru a consolida forța de reacție rapidă a alianței militare, formată din 40.000 de soldați. Cu toate acestea, decizia de a le disloca nu a fost luată.

Occidentalii acuză Moscova că a desfășurat peste 100.000 de soldați la granița vecinului său pro-occidental, Ucraina, amenințând-o cu o invazie.

Rusia neagă orice plan de ofensivă, dar leagă o detensionare de tratate care garantează în special neextinderea NATO, în Ucraina. Aceste afirmații au fost considerate inacceptabile atât în ​​Europa, cât și în America.

Statele Unite trebuie totuși să depună un răspuns scris la această listă de cereri săptămâna aceasta. În acest context, președintele american Joe Biden a sporit presiunea punând trupele în alertă.

Această întărire, însă, părea să-i ia prin surprindere pe europeni. Președintele francez Emmanuel Macron, la rândul său, a spus că dorește să propună „o cale de detensionare” omologului său Vladimir Putin în cadrul unui interviu.

Urmăriți B1TV.ro și pe