La ce temperatură moare, de fapt, noul coronavirus. Oamenii de știință au lămurit problema

La ce temperatură moare, de fapt, noul coronavirus. Oamenii de știință au lămurit problema
foto: Pixabay

Noi informații cu privire la SARS-COV-2 vin de la Universitatea Hong Kong, prezetate de agenția de presă rusească TASS. Chinezii au realizat mai multe teste și au aflat cum reacționează coronavirusul, în funcție de temperatură.

Oamenii de știință chinezi au ajuns la următoarele concluzii: La 4grade Celsius, noul coronavirus rămâne stabil, iar infecția poate dura până la două săptămâni. Cu cât crește temperatura, SARS-COV-2 își pierde din putere.

La 22 de grade Celsius, SARS-COV-2 este activ doar timp de o săptămână. La 37 de grade Celsius, virusul rezistă doar două zile, iar la temperaturi de cel puțin 56 de grade, dispare în aproxiamtiv jumătate de oră. La temperaturi de peste 70 de grade, coronavirusul moare în maximum 5 minute.

Efectele vaccinului anti-COVID de la Oxford, dezvăluite de un voluntar

Cel mai popular vaccin anti-COVID din lume a fost deja testat, iar un voluntar a acceptat să vorbească despre această procedură.

Britanicul a dezvăluit efectele adverse în urma administrării serului realizat de britanicii de la Oxford, în colaborare cu compania AstraZeneca.

„M-am trezit la ora 2:00 dimineața și înghețam, dar aveam o temperatură de peste 39 de grade. M-am simțit incredibil de slăbit și nu am putut să mă ridic și să mă mișc, așa că prietena mea a trebuit să-mi cumpere un paracetamol. Temperatura a persistat aproximativ o zi și m-am simțit foarte slăbit și letargic și nu am putut face nimic”, a dezvăluit voluntarul, care a preferat să-și păstreze anonimitatea.

Ultima oră
23:57 - Afganistan: Talibanii au ucis patru bărbați şi le-au atârnat cadavrele în public. „Aceasta este pedeapsa pentru răpire”
23:36 - Cristian Tudor Popescu: La congresul PNL a fost reales Klaus Iohannis
23:19 - Marcel Ciolacu: Iohannis nu depășește nivelul de președinte al PNL. Congresul liberalilor, o rușine națională / Condițiile în care PSD va vota moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR
22:56 - Florin Cîțu admite că are nemulțumiri față de unii miniștri / „S-ar putea să fie și profesioniști pentru unele ministere, din afara politicii”
22:40 - CNCAV: 16.734 de persoane, vaccinate anti-COVID-19 în ultima zi. Datele complete
22:23 - Lucian Bode: Nu USR PLUS stabilește premierul pe care-l dă PNL / Ce spune ministrul despre șansele revenirii USR PLUS în coaliția de guvernare (VIDEO)
21:50 - Vaslui: Copil de 5 ani, în stare gravă după ce s-a intoxicat cu o soluţie pentru deparazitarea oilor
21:41 - Dan Vîlceanu: Mai bine guvern minoritar decât o coaliție în care să nu fac absolut nimic / Cum vede ministrul funcționarea unui astfel de guvern fără a fi „ținut în brațe” de PSD (VIDEO)
21:14 - Florin Cîțu: De la 1 ianuarie şi pensii, şi alocaţii, toate cresc. Și salariul minim. Așa trebuie să se obişnuiască românii
20:49 - Rareș Bogdan: Pentru noi, opțiunea numărul 1 e USR PLUS. Cred că liderii USR vor discuta cu noi după congresul lor, căci înainte le va fi greu să recunoscă / Un guvern minoritar nu poate rezolva toate problemele (VIDEO)