Austria le va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală. Autoturismele vor fi scoase la licitație

Austria le va confisca mașinile șoferilor care depășesc viteza legală. Autoturismele vor fi scoase la licitație
În Austria se confiscă mașinile șoferilor vitezomani.

Austria, țara în care mașinile șoferilor vitezomani vor fi confiscate și scoase la licitație, decizie luată de către guvernul austriac.

Pentru a stopa crearea curselor ilegale și a altor cazuri care implică viteza mare, autoritățile locale au ajuns la concluzia că aceasta este o modalitate prin care accidentele vor putea fi diminuate, întrucât mult prea mulți oameni nevinovați sunt victime ale accidentelor rutiere.

Ministrul Transporturilor, despre șoferii vitezomani

Leonore Gewessler a menționat lipsa deplină a controlului atunci când viteza șoferilor este mult prea mare. Acesta a scos în evidență și faptul că mașina reprezintă o armă incontrolabilă, care devine un pericol pentru oamenii nevinovați: „La vitezele despre care vorbim aici, nimeni nu deține pe deplin controlul vehiculului său. Mașina devine o armă incontrolabilă și un pericol pentru oameni complet nevinovați”, a menționat acesta în cadrul unei conferințe de presă.

În cazul șoferilor care depășesc într-un mod repetat viteza de 80 km/h în localități, respectiv 90 km/h în afara localităților, mașina le va fi confiscată definitiv și scoasă la licitație, a mai adăugat Gewessler, conform ziare.com.

Când statul austriac are dreptul de a confisca mașina șoferilor

Mașinile șoferilor din Austria ar putea fi confiscate atunci când persoana prinsă în fapt a depășit cu peste 60 km/h limita în interiorul localității, care de obicei este de 50 km/h. În ceea ce privește viteza în afara localităților, dacă aceasta este depășită cu 70 km/h peste limita legală, șoferul va avea mașina confiscată pentru o perioadă de două săptămâni, conform noului plan al guvernului.

Noile modificări ale planului vin în completarea măsurilor introduse anul trecut, conform cărora șoferii pot avea carnetul suspendat pe o perioadă mai lungă, dacă depășesc viteza maximă legală.

Ministrul Transporturilor, Gewessler a mai menționat faptul că deși măsurile sunt aspre, acestea sunt și necesare: „Cine nu mai are mașină nu mai poate accelera. Tocmai de aceea, această măsură are atât de mult succes în alte țări – pentru că lovește acolo unde doare și protejează populația”.

Urmăriți B1TV.ro și pe