Libia: Gaddafi, armistiţiu cu rebelii. Nu mai atacă Benghazi

Libia: Gaddafi, armistiţiu cu rebelii. Nu mai atacă Benghazi
În urma deciziei Consiliului de Securitate ONU, de a lua „toate măsurile necesare” pentru protejarea civililor din Libia, Muammar Gaddafi şi-a schimbat tactica de luptă şi nu mai intenţionează să atace...

În urma deciziei Consiliului de Securitate ONU, de a lua „toate măsurile necesare” pentru protejarea civililor din Libia, Muammar Gaddafi şi-a schimbat tactica de luptă şi nu mai intenţionează să atace oraşul Benghazi, anunţă CNN.

“Tocmai am primit un apel de la unul dintre fiii lui Gaddafi. El mi-a spus că tactica este pe cale să fie schimbată în jurul Benghazi şi că armata nu va intra în oraş. Ea va lua poziţie în jurul bastionului  rebelilor”, a precizat un corespondent al CNN la Tripoli.

După decizia ONU de protejare a cetăţenilor civili din Libia, opozanţii lui Gaddafi au sărbătorit cu artificii şi focuri de armă, sperând că prin această rezoluţie, liderul libian va înceta luptele violente.

Joi dimineaţa, înainte ca ONU să adopte rezoluţia, Gaddafi anunţa că va începe curând atacul împotriva rebelilor.

“Căutaţi trădătorii, fanaticii. Să nu le arătaţi milă. Îi vom căuta în toate colţurile. Această farsă nu mai poate continua”, declara colonelul libian.