Libia: Lupte puternice între miliția lui Gaddafi și opoziție. Un avion militar a fost doborât

Libia: Lupte puternice între miliția lui Gaddafi și opoziție. Un avion militar a fost doborât
Protestarii liderului libian, Muammar Gaddafi, au reușit să respingă, luni, un atac al armatei pro-guvernamentale în apropiere de orașul Misrata. În cursul luptelor, un avion militar a fost doborât, conform unui...

Protestarii liderului libian, Muammar Gaddafi, au reușit să respingă, luni, un atac al armatei pro-guvernamentale în apropiere de orașul Misrata. În cursul luptelor, un avion militar a fost doborât, conform unui martor, citat de Reuters.

“O aeronavă a fost doborâtă în această dimineață în timp ce ataca postul local de radio. Protestatarii au capturat echipajul”, a declarat martorul.

Președintele francez, Nicolas Sarkozy, a solicitat Uniunii Europene organizarea unui summit pentru discutarea situației din Libia. Acesta susține nevoia organizării unei intalniri a liderilor europeni pentru a clarifica viitorul relațiilor dintre Europa și țările din Orientul Mijlociu.

Confruntările dintre opoziție și forțele armate loiale lui Gaddafi continuă, iar determinarea populației de a îl indepărta pe Muammar Gaddafi de la putere este în creștere, în ciuda faptului că liderul libian încă deține controlul capitalei, Tripoli.

Libia se află sub embargo, privind vânzarea de arme

Guvernele europene au aprobat, luni, un set de sancțiuni împotriva lui Muammar Gaddafi, inclusiv un embargo asupra armelor.

Statele Uniunii Europene cât și președintele Statelor Unite, Barrack Obama, au decis să înghețe toate bunurile deținute de Gaddafi și familia sa pe teritoriu european și respectiv american.