Liderii lumii condamnă atentatul din Nisa, oficialii români nu au mai postat mesaje pe reţelele de socializare (FOTO)

Liderii lumii condamnă atentatul din Nisa, oficialii români nu au mai postat mesaje pe reţelele de socializare (FOTO)

Atentatul din Nisa, soldat cu zeci de morţi chiar de Ziua Franţei (Detalii AICI), a adus un nou val de solidaritate faţă de poporul francez.

Liderii lumii s-au grăbit să transmit mesaje în care să condamne oribilul atac şi să îşi exprime solidaritatea faţă de Franţa. Printre cei care au reacţionat s-au numărat preşedintele american, Barack Obama, de asemenea Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA şi prim-ministrul canadian, Justin Trudeau. (Amănunte AICI)

Mesajul Casei Albe, după atacul din Nisa

Şi liderii politici din Franţa, în frunte cu preşedintele Francois Hollande, au condamnat imediat atacul.

Dacă la atentatul din Paris oficialii români, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis, au postat rapid mesaje pe Facebook în care au condamnat tragicul eveniment, de această data nu au mai transmis nici un mesaj.

Mult după miezul nopţii pe pagina de Facebook a preşedintelui Klaus Iohannis era postat doar un mesaj din timpul zilei, în care îi felicita pe francezi de Ziua Naţională. De asemenea, pagina de Facebook a premierului Dacian Cioloş, aflat într-o vizită în Vietnam, nu avea nici un mesaj.

Nici pagina de Facebook a ambasadorului roman la Paris, Luca Niculescu, o persoană activă pe reţelele de socializare, nu avea postat joi spre vineri noapte nici un mesaj. (UPDATE: Ora 3.54 – Ambasada României la Paris a reacţionat pe Facebook.)

Ambasada României la Paris a reacţionat pe Facebook