Liderul liberalilor din PE, Guy Verhofstadt: Sunt furios pe Tsipras pentru că am mers ca somnambulii către un Grexit de cinci ani (VIDEO)

Liderul liberalilor din PE, Guy Verhofstadt: Sunt furios pe Tsipras pentru că am mers ca somnambulii către un Grexit de cinci ani (VIDEO)

Discursul premierului Alexis Tsipras s-a lăsat cu scandal în Parlamentul European.

Fostul premier belgian Guy Verhofstadt, liderul liberalilor din PE, a fost aplaudat după ce i-a cerut lui Tsipras să-și respecte promisiunile de a elimina privilegiile care au sugrumat economia Greciei.
Tsipras părea că își ia notițe în timp ce Verhofstadt vorbea despre o astfel de listă de măsuri care include privatizarea băncilor, liberalizarea accesului la unele profesii sau eliminarea tratamentelor speciale pentru magnații din domeniul naval, armată și Biserica Ortodoxă.

„Alegerea pe care o aveți de făcut este foarte simplă. Cum vreți să rămâneți în istorie?”, a spus Verhofstadt, precizând că marea majoritate a grecilor vor să rămână la euro. „Ca un accident electoral care și-a sărăcit și mai mult poporul? Sau vreți să rămâneți în istorie, domnule Tsipras, ca un adevărat reformator revoluționar?”, a adăugat el.

„Sunt furios pe Tsipras pentru că am mers ca somnambulii către un Grexit de cinci ani, iar acum alergăm spre el cu ochii deschiși.(…) Aceasta nu este o dezbatere de tipul ce a fost întâi, oul sau găina. Tsipras trebuie să vină în întâmpinare cu un program de reforme mai întai”,  a mai declarat, miercuri,  eurodeputatul Guy Verhofstadt.

Şedinţa furtunoasă din Parlamentul European vine după întâlnirea liderilor din Zona euro, în care s-a stabilit un termen de cinci zile pentru rezolvarea crizei din Grecia. Potrivit preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, termenul limită pentru găsirea unui acord asupra Greciei a fost fixat pentru duminică, iar Arena are termen până joi pentru a trimite noul plan de reforme. Sâmbătă, Eurogrupul va lua o decizie asupra acestui program, iar, duminică, cei 28 de lideri vor lua o decizie în privinţa problemelor din Grecia. Dacă negocierile eşuează din nou, Grecia ar putea ieşi din zona euro. Preşedintele Comisiei Europene a anunţat că are pregătit un scenariu detaliat pentru un eventual Grexit.

Discursul premierului Alexis Tsipras s-a lăsat cu scandal în Parlamentul European
 

I got angry this morning at Mr Tsipras, because we need to see concrete proposals coming from him. We can only avoid a #Grexit if he takes his responsibility. Watch my speech again here

Posted by Guy Verhofstadt on 8 Iulie 2015

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
23:47 - Nelu Cortea și Cătălin Bordea au câștigat America Express 2023! Premiul încasat de cei doi după ce au parcurs „Drumul Aurului”
23:28 - Netanyahu l-a demis pe ministrul apărării, primul membru de top din partidul premierului israelian care a cerut oprirea reformei judiciare
23:10 - Alina Mungiu-Pippidi: Mă îndoiesc că generalul Ciucă există. Ar fi un total dezastru electoral să fie candidatul PNL la prezidențiale. Liberalii se scufundă și pentru că sunt lipsiți de orice fel de lideri (VIDEO)
22:46 - Un magazin complet digitalizat, în teste la Carrefour: „Clienții pot face cumpărăturile în 20 de secunde”
22:29 - Alina Mungiu-Pippidi: De la început, Iohannis a așteptat să i se spună de la Bruxelles ce să facă în majoritatea problemelor de politică externă (VIDEO)
22:07 - Marcel Ciolacu: PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondajele de opinie
21:39 - Rapidistele exultă după calificarea în sferturile Ligii Campionilor: „A fost în top 3 cele mai nebune jocuri din carieră” / „Satisfacția este enormă” / „Vreau ca atât noi, cât și CSM București să ajungem în Final Four”
21:13 - Sorana Cîrstea e în optimi la Miami! Românca a reușit un nou meci mare și și-a egalat cel mai bun rezultat la turneul WTA 1000 din SUA
21:06 - Marcel Ciolacu: Aș vrea o tendință mai mare către acest patriotism economic în viitorul program de guvernare / O să venim cu o schemă de încurajare a producției de produse alimentare în România
20:39 - Expert antidrog: Traficul și consumul de droguri se împletesc cu alte fenomene infracționale grave și prezintă un pericol pentru societate / În ultimii ani, au venit intens părinții către organele de aplicare a legii (VIDEO)