Locuitorii din Helsinki, uimiţi de romii care cerşesc chiar şi la -20 de grade Celsius

Locuitorii din Helsinki, uimiţi de romii care cerşesc chiar şi la -20 de grade Celsius
Cerşetorii romi s-au reîntors pe străzile capitalei finlandeze, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile. Conform site-ului yle.fi, locuitorii din Helsinki s-au declarat uimiţi de...

Cerşetorii romi s-au reîntors pe străzile capitalei finlandeze, în ciuda temperaturilor extrem de scăzute înregistrate în ultimele zile. Conform site-ului yle.fi, locuitorii din Helsinki s-au declarat uimiţi de faptul că aceştia stau pe străzi chiar şi la -20 de grade Celsius.

Institutul Deaconess din Helsinki estimează că pe străzile capitalei din Finlanda se află, în prezent, între 30 şi 50 de cereşetori romi, majoritatea provenind din România. În consecinţă, reprezentanţii institutului au decis să deschidă un centru de plasament pentru aceştia, care ar urma să fie dat în folosinţă peste aproximativ o lună.

Conform sursei citate, cerşetorii au devenit o prezenţă comună în mai multe oraşe din Finlanda în vara anului 2007, când a sosit primul val de romi din Europa de Est. Până atunci, cerşetoria nu era un fenomen răspândit în ţara nordică.

Oficialii Ministerului de Interne au recomandat interzicerea prin lege a formelor agresive de cerşit. Proiectul, care include şi desfiinţarea campărilor neautorizate, a fost trimis în Parlament la sfârşitul lunii ianuarie şi ar putea deveni lege în această primăvară.

Ultima oră
20:44 - Dacian Cioloș: Cîțu nu mai are cum să conducă un guvern în care să fie și USR – PLUS
20:28 - Beatrice Mahler: Secția de Terapie Intensivă de la Institutul Marius Nasta e plină de câteva săptămâni. Presiunea și dificultatea cazurilor cresc de la o zi la alta (VIDEO)
20:11 - Lista orașelor cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19. Unde este obligatoriu certificatul verde
20:03 - DOCUMENT. Peste 70 de liberali au lansat un apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale. Ludovic Orban: Nu ne permitem să ne jucăm cu soarta României
19:53 - Drama unei bătrâne de 101 din Botoșani, care a rămas fără casă din cauza unui incendiu
19:34 - Joe Biden, la Adunarea Generală a ONU: SUA nu caută un Război Rece cu China și e gata să lucreze cu orice națiune care caută o rezolvare pașnică la provocări comune (VIDEO)
19:29 - Peste 15.600 de doze de vaccin anti-COVID au fost administrate în ultimele 24 de ore, în România
19:12 - Rata de acoperire vaccinală din București a depășit 50%, anunță Valeriu Gheorghiță
19:06 - Ioana Mihăilă, despre valul 4: Suntem pregătiți pentru situația de acum. Dacă lucrurile evoluează, s-ar putea ca anumite nevoi să nu mai poată fi îndeplinite (VIDEO)
18:49 - Ioana Mihăilă: Doresc să amintesc premierului că vaccinarea a fost în subordinea sa directă / Ar fi fost o iresponsabilitate să fi blocat paturile ATI pentru pacienții COVID-19 când aveam sub 50 de cazuri (VIDEO)