Lovitură de stat în Turcia: Parlamentul a fost lovit de o bombă (FOTO)

Lovitură de stat în Turcia: Parlamentul a fost lovit de o bombă (FOTO)
Foto:trt.net.tr

Parlamentul de la Ankara a fost lovit de o bombă, informează agenţia Anadolu. Potrivit FOX TV, un elicopter a tras asupra clădirii Parlamentului.Între timp, o explozie puternică a fost auzită în Istanbul.

O lovitură de stat se produce vineri seară în Turcia. O sursă europeană a transmis pentru Reuters că aceasta pare destul de bine orchestrată. Elicoptere militare au tras asupra sediului televiziunii de stat și asupra sediului serviciilor turce de informaţii. De asemenea, Parlamentul și Palatul prezidențial din Ankara sunt înconjurate de tancuri. Mai multe schimburi de focuri de armă au avut loc între poliţie, aparent loială actualului şef al statului, Recep Tayyip Erdogan, şi militarii pucişti.

În acest timp, Erdogan nu poate să aterizeze pe teritoriul turc. Potrivit presei, acesta a cerut azil în Germania, dar a fost refuzat. El a îndemnat turcii să iasă în stradă pentru a se opune rezistență loviturii militare. La apelul său au răspuns mai mulți turci, care au început să protesteze. Armata turcă a intervenit, însă, și a deschis focul și a folosit tancuri împotriva mulțimii de civili din orașul Istanbul. Numărul de victime nu este cunoscut.

Foto: FOX TV

Foto: FOX TV

Ultima oră