Lovitură pentru Joe Biden și pentru democrați în ultimul sondaj de opinie: Starea economiei americane trage în jos popularitatea președintelui SUA

Lovitură pentru Joe Biden și pentru democrați în ultimul sondaj de opinie: Starea economiei americane trage în jos popularitatea președintelui SUA
Foto: Hepta - DPA Images / Bernd von Jutrczenka

Perspectivele electorale pentru democrați devin tot mai sumbre, având în vedere opiniile negative ale americanilor despre starea actuală a economiei Statelor Unite și viitorul acesteia sub mandatul președintelui Joe Biden.

Nou record negativ pentru Joe Biden

Acesta înregistrează un nou record negativ, în cel mai recent sondaj de opinie ABC/Ipsos. Singurul domeniu economic în care liderul de la Casa Albă și-a îmbunătățit performanțele este cel al prețului la combustibil, după ce prețul plătit de americani pentru un galon de benzină a scăzut constant în ultimele săptămâni.

Mai mult de două treimi dintre americani (69%) cred că economia Statelor Unite se înrăutățește – cel mai mare nivel atins după 2008, când un sondaj ABC News/Washington Post l-a plasat la 82%.

În prezent, doar 12% dintre americanii chestionați cred că economia se îmbunătățește și 18% cred că, în esență, rămâne la fel.

Doar 37% dintre americani aprobă acum performanțele președintelui democrat, în timp ce 62% o dezaprobă în sondajul ABC News/Ipsos.

Opiniile respondenților privind felul în care președintele democrat se confruntă cu inflația galopantă sunt și mai proaste: 69% dintre americani o dezaprobă, în timp ce doar 29% o aprobă. Acest număr este, de asemenea, neschimbat din iunie.

Majoritatea independenților dezaprobă performanța lui Biden atât în ceea ce privește recuperarea economică (66%), cât și inflația (73%).

De asemenea, aproape jumătate dintre democrați și majoritatea republicanilor și independenților spun că economia Statelor Unite se înrăutățește, iar două treimi (64%) dintre cei foarte entuziasmați de votarea în noiembrie spun același lucru.

Republicanii, marii favoriți la alegerile din noiembrie

Partidul Republican este creditat cu mai multă încredere decât Biden și democrații în gestionarea problemelor cheie precum economia, inflația și criminalitatea.

Aproximativ o treime dintre americani au încredere în republicani pentru a face o treabă mai bună decât democrați ca să gestioneze problemele cheie, respectiv economia, inflația, criminalitatea și imigrația. Aproximativ un sfert au mai multă încredere în democrați în fiecare dintre aceste probleme.

Printre cei 35% dintre americani care sunt foarte entuziasmați ca să voteze în noiembrie, apare un model similar. Astfel, republicanii dețin un avantaj de două cifre în fața democraților în ceea ce privește încrederea americanilor că pot rezolva aceste patru probleme.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră