Ludovic Orban: Cine s-a săturat de PSD trebuie să voteze cu Nicușor Dan. Orice vot risipit pe un candidat care nu are nicio șansă înseamnă un vot pentru PSD

Ludovic Orban: Cine s-a săturat de PSD trebuie să voteze cu Nicușor Dan. Orice vot risipit pe un candidat care nu are nicio șansă înseamnă un vot pentru PSD

Președintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis luni seară bucureștenilor că dacă doresc să scape de administrația PSD din Capitală trebuie să îl voteze pe Nicușor Dan pentru funcția de primar general. ”Orice vot risipit pe un candidat care nu are nicio șansă înseamnă, de fapt, un vot pentru PSD”, a spus Orban, prezent la evenimentul de prezentare a priorităților programului lui Nicușor Dan, candidat susținut de PNL și USR-PLUS.

Ludovic Orban: Dacă cineva nu mai vrea PSD și nu votează cu Nicușor Dan, de fapt, votează cu Firea

”Bătălia nu e simplă. Fiecare vot este important. Cine este împotriva PSD, cine s-a săturat de PSD trebuie să voteze cu Nicușor Dan pentru că doar Nicușor Dan poate să o bată pe Firea. Dacă cineva nu mai vrea PSD și nu votează cu Nicușor Dan, de fapt, votează cu Firea. Alegerile într-un singur tur, pe majoritate relativă, îl dau câștigător pe cel care ia cel mai mare număr de voturi. Sunt unii candidați care se dau mari opozanți ai lui Firea. Vă asigur că acești candidați nu au nicio șansă. Orice vot risipit pe un candidat care nu are nicio șansă înseamnă, de fapt, un vot pentru PSD. (…) Concentrarea votului către candidatul care are șanse este esențială. (…)

Nu vă risipiți votul, dragi bucureșteni. Chiar dacă în urma campaniilor mizerabile duse de PSD vi s-au sădit anumite semne de întrebare privitor la candidații noștri (…) mergeți pe mâna noastră. Nu risipiți voturile, votați concentrat pentru Nicușor Dan la Primăria Capitalei și pentru candidații Alianței PNL/USR-PLUS. Este singura cale de a învinge PSD”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban: PSD nu e în stare decât de minciună, de calomnie, de răspândirea de ofense, de aruncarea cu noroi în contracandidați

Totodată, liderul PNL i-a acuzat pe social-democrați că au dus o campanie plină de ” minciună, de calomnie”, iar despre Gabriela Firea, actualul edil și principala contracandidată a lui Nicușor Dan în lupta pentru Primăria Capitalei, a susținut că nu a rezolvat niciuna dintre problemele importante ale Bucureștiului în cei patru ani de mandat.

„Intrăm în linie dreaptă. Așa cum mă așteptam, PSD nu e în stare decât de minciună, de calomnie, de răspândirea de ofense, de aruncarea cu noroi în contracandidați. PSD nu s-a schimbat deloc în 30 de ani. Eu nu pot să înțeleg cum poate candidatul PSD la Primăria Capitalei să mai dea ochi cu bucureștenii în condițiile în care, în patru ani, nu a rezolvat nicio problemă serioasă a Bucureștiului, nu a făcut altceva decât să-și bată joc de bucureșeni. Cel mai grav este că primarul PSD al Capitalei, după patru ani de administrație, habar n-are despre problemele Bucureștiului, despre soluțiile moderne de rezolvare a problemelor, nu se comportă decât ca un purtător de cuvânt care rostește vorbe goale care n-au în spate niciun fel de fundament și niciun fel de studiu”, a susținut Orban.

În acest context, președintele PNL a dat exemplul pasajului Ciurel, recent inaugurat.

”Cum să te duci să inaugurezi pasajul Ciurel? Pasajul Ciurel duce de nicăieri spre nicăieri. Cum să te faci de râs într-un asemenea hal? Din foamea de a arăta că termini ceva”, a mai spus Ludovic Orban.