Ludovic Orban: Nu știu cât va putea fi primar Cristian Piedone, are o condamnare dictată de instanța de fond. Nu pot să înțeleg de ce a fost votat de locuitorii Sectorului 5

Ludovic Orban: Nu știu cât va putea fi primar Cristian Piedone, are o condamnare dictată de instanța de fond. Nu pot să înțeleg de ce a fost votat de locuitorii Sectorului 5
Foto: gov.ro

Ludovic Orban, președintele PNL, a comentat alegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5, pe care a catalogat-o drept „o surpriză totală”, și a mărturisit că nu înțelege de ce locuitorii sectorului l-au votat pentru poziția respectivă. Cu această ocazie, liderul liberalilor a amintit că noul edil „are o condamnare dictată de instanţa de fond”.

Ludovic Orban, desprealegerea lui Cristian Popescu Piedone în funcția de primar al Sectorului 5

„O surpriză totală, eu nu pot să înţeleg de ce locuitorii Sectorului 5 au votat cu Cristian Popescu Piedone. Chiar nu pot să înţeleg. Dar asta e. Nu mai discutăm. Oamenii au optat. Nu ştiu cât va putea să fie primar domnul Popescu, are o condamnare dictată de instanţa de fond, dar asta este”, a afirmat Orban, duminică, la România TV, potrivit Agerpres.

Cristian Popescu Piedone a fost ales primar al Sectorului 5 din Capitală, deși a fost condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare în primă instanță în dosarul incendiului de la Colectiv. Chiar duminică, Biroul Electoral al Municipiului București a respinsrenumărarea voturilor pentru Sectorul 5.

În acest context, Ludovic Orban a subliniat căsituaţia din Sectorul 5 este rezultatul alegerilor celor care vin la vot din acest sector.

„Sectorul 5, într-un fel, este rezultatul alegerilor făcute de majorităţile care au venit la vot din Sectorul 5. Astea nu sunt majorităţile reale. Numai că oamenii, sunt Slavă Domnului mai mult de jumătate, sunt oameni normali care trăiesc în Sectorul 5, nu s-au dus la vot, nu au vrut să desemneze un primar care să aibă o viziune modernă asupra dezvoltării sectorului, care să includă de fapt Sectorul 5 în Bucureşti. S-au dus după nişte candidaturi care nu au făcut nimic, au lăsat sectorul pur şi simplu într-o degradare continuă. (…) Acestea sunt alegerile. Nu ale locuitorilor Sectorului 5, ci ale celor care vin la vot. De asta le spun celor care îşi doresc cu adevărat ca Sectorul 5 să devină cu adevărat parte a unei capitale europene dezvoltate să vină la vot, pentru că, altfel, o să se ajungă numai la astfel de alegeri”, a afirmat liderul liberalilor.

Ludovic Orban a vorbit și despre situația de la Sectorul 1, declarând că „Tudorache nu a ştiut să piardă”.

„Trebuia să înţeleagă când ai o diferenţă de peste 1.300 de voturi, asta este numărătoarea noastră paralelă, îţi accepţi înfrângerea. (…) Nu pot să înţeleg. S-au agăţat, au căutat toate tertipurile. Un anumit post de televiziune a vrut să legitimeze cererea prezentând nişte imagini”, a mai spus Ludovic Orban, președintele PNL.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:03 - Vasile Dîncu: În Europa, la nivelul întregii echipe NATO, există un deficit în ceea ce privește înzestrarea militară / Ne îngrijorează prezența Rusiei pe Insula Șerpilor
00:03 - Marea Britanie oferă vaccinul împotriva variolei pe măsură ce cazurile de variola maimuței se răspândesc rapid în țările europene
23:47 - Cristian Diaconescu: Trebuie să mai existe pe verticala de decizie la Moscova persoane cu care să se poată dialoga. S-a creat mentalul că totul se închide la Putin, dar e o autocrație cu un establishment politic uriaș (VIDEO)
23:29 - Liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre performanțele economiei României la nivel european: „Guvernul va trebui să vină cu un nou pachet pentru a echilibra lucrurile”
23:28 - Ministerul de Externe ucrainean despre ignoranța Kremlinului: „Rusia a ales război, nu negocieri”
23:10 - Româncele și-au aflat adversarele din primul tur de la Roland Garros. Pe cine vor înfrunta Simona Halep și celelalte „tricolore” de pe tabloul principal de la Paris
23:02 - Fiona Hill, fosta consilieră a președintelui Trump: „Putin va găsi o modalitate de a-și îndeplini în continuare obiectivele din război/ El trăiește într-o bulă”
22:50 - Adela Popescu a dezvăluit care a fost cel mai stânjenitor moment din viața ei: „Mi-a făcut bine ca am rezistat cu brio”
22:42 - Momente controversate și la finala Cupei. Suporterii lui Sepsi Sfântu Gheorghe s-au întors cu spatele la intonarea imnului României, iar apoi au scandat „Ungaria, Ungaria” (FOTO)
22:25 - Sepsi Sfântu Gheorghe a câștigat în premieră Cupa României. Victorie la pas în finala cu FC Voluntari