Lukașenko spune că Ucraina „greșește” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia / Zelenski a exclus prin decret posibilitatea unor discuții cu Putin

Lukașenko spune că Ucraina „greșește” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia / Zelenski a exclus prin decret posibilitatea unor discuții cu Putin
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Sergei Ilyin/Kremlin Pool

Președintele bielorus Aleksandr Lukașenko a declarat, duminică, că Ucraina comite o „greșeală” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia, precum și că asemenea pre-condiții împiedică începerea tratativelor, transmite CNN.

Aleksandr Lukașenko susține că Ucraina „greșește” când pune condiții prealabile pentru negocieri cu Rusia

„Greșeala ucrainenilor, a președintelui Volodimir Zelenski este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. În special când vorbește cu giganta Rusie. Ei bine, nu poți să înaintezi condiții în prelabil”, a declarat liderul bielorus, într-un interviu pentru televiziunea rusă de stat.

„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisuri”, a adăugat Aleksandr Lukașenko.

Moscova utilizează Minskul ca bază-satelit pentru războiul lansat împotriva Ucrainei. Trupele care au invadat Ucraina au pătruns prin frontierele ruse și prin cele bieloruse.

În plus, Belarus a fost folosită ca trambulină pentru multe dintre operațiunile aeriene rusești care au vizat Ucraina, arată informațiile colectate de avioanele de supraveghere ale NATO, iar cele două armate au efectuat exerciții comune.

În prima parte a lunii octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care exclude posibilitatea unor negocieri cu Vladimir Putin.

„Suntem gata de un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, spunea liderul ucrainean la acel moment.

În ultimele săptămâni, oficiali americani de rang înalt au îndemnat Ucraina să semnaleze că încă mai este deschisă unor discuții diplomatice cu Rusia. Totuși, SUA nu va împinge Ucraina la masa negocierilor împotriva voinței sale, spun surse familiare cu discuțiile, mai ales că este clar că Rusia nu a arătat că va negocia cu bună-credință.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:04 - Ştefan Pălărie, despre examenul de admitere la liceu, separat de Evaluarea Națională: Naște multă rezistenţă pentru că atinge un subiect sensibil. Dacă nu ai bani de meditaţii, vei fi sortit examenului săracilor
23:55 - Trei polițiști din SUA au împușcat un bărbat fără picioare ce se afla într-un scaun cu rotile. Cum și-au motivat polițiștii fapta (VIDEO)
23:53 - Oamenii se tem de o posibilă poluare cu produse petroliere pe Râul Argeș / S-au putut observa dâre de combustibil
23:43 - Noi proteste masive în Franța față de reforma pensiilor: Sindicatele spun că au fost 2,8 milioane de manifestanţi (VIDEO)
23:14 - Care este pasiunea neștiută a Deliei Matache / Mama ei o pedepsea în copilărie când făcea acest lucru
23:10 - O pasageră din Italia s-a dezbrăcat și s-a bătut cu însoțitorii de bord. Membrii echipajului au legat-o de scaun
22:58 - Gheorghe Ialomițianu (PMP): Guvernul se împrumută, și o face la dobânzi tot mai mari, în loc să ia fondurile europene, care sunt gratis. Riscăm să pierdem o parte din banii UE (VIDEO)
22:53 - Reșițenii s-au descălțat înainte să intre în noul tramvai livrat de turci. De ce au fost nevoiți să facă acest gest (VIDEO)
22:35 - Țigările electronice de tip VAPE, mai dăunătoare decât țigările obișnuite / Provoacă mai multă inflamație în plămâni
22:19 - CCR a amânat iar dezbaterea sesizării depusă de USR și Forța Dreptei asupra legii care majorează salariile primarilor şi şefilor de consilii judeţene