Macron creditat cu o victorie detaşată în alegerile prezidenţiale franceze, potrivit sondajelor

Macron creditat cu o victorie detaşată în alegerile prezidenţiale franceze, potrivit sondajelor
Foto: Facebook/Emmanuel Macron.

Emmanuel Macron ar urma să fie pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidențiale, înaintea unuia dintre candidații trio-ului Valérie Pécresse (LR), Marine Le Pen (RN) și Éric Zemmour (Reconquest!), care concurează fiecare pentru locul doi, potrivit la un sondaj Harris Interactive.

Macron ar urma să câștige alegerile prezidențiale din Franța

Șeful statului francez este creditat cu 24% din intențiile de vot în primul tur, în fața lui Valérie Pécresse, Marine Le Pen și Éric. Zemmour, fiecare creditați cu 16%, scrie lepoint.fr.

Emmanuel Macron rămâne stabil față de ultimul sondaj publicat la sfârșitul lunii decembrie, în timp ce candidata LR Valérie Pécresse pierde pentru prima dată un punct.

Eric Zemmour câștigă unul, iar Marine Le Pen este stabilă. Pe stânga, Jean-Luc Mélenchon pierde un punct la 10% din intențiile de vot, dar rămâne în fața lui Yannick Jadot (7%) și Anne Hidalgo (4%), stabil.

Macron câștigând în turul doi în toate cazurile

În turul doi, Emmanuel Macron va câștiga la limită în fața lui Valérie Pécresse (51% față de 49%), în marja de eroare. Președintele în funcție ar câștiga și împotriva lui Marine Le Pen (55% -45%) sau Eric Zemmour (61% -39%). Intențiile de vot nu constituie o prognoză a rezultatului scrutinului. Ele oferă o indicație a echilibrului de putere și dinamică în ziua sondajului.

Macron, despre vaccinarea anti-COVID în Franța

Emmanuel Macron, președintele Franței, a declarat că strategia guvernului său nu e de a enerva poporul francez, ci de a le face viața grea strict celor care refuză vaccinarea anti-COVID-19. Declarația sa tranșantă a stârnit furia parlamentarilor de Opoziție.

„Nu vreau să enervez poporul francez, dar, în ceea ce-i privește pe cei nevaccinați, chiar vreau să-i enervez. Vom continua să facem asta până la capăt. Asta e strategia”, a declarat Emmanuel Macron, pentru Le Parisien.

Ultima oră
13:15 - Peste 170 de centre de evaluare a pacienților COVID, deschise în toată țara. HARTA
13:14 - Alexandru Rafila: Cel mai greu lucru de îndeplinit ține de recâștigarea încrederii oamenilor. Guvernul și premierul sprijină acest demers, iar asta demonstrează că politizarea sănătății e ceva greșit (VIDEO)
13:13 - Peste 5.400 de pacienți COVID-19 în spitale, cu 460 în plus față de ziua precedentă / Aproape 20.000 de cazuri noi la nivel național și 49 de decese în 24 de ore
12:58 - Cosmin Cristian Viașu a murit. Senatorul USR avea doar 45 de ani
12:41 - Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției pune vineri în dezbatere publică proiectul pentru desființarea SIIJ. Am folosit un model inspirat din modul de funcționare a Parchetului European (VIDEO)
12:36 - Scădere semnificativă a acțiunilor Netflix. Căderea de pe bursă, provocată de estimările privind numărul de abonați
12:35 - Ce salariu încasa Roxana Ciuhulescu de la Ministerul Sportului, înainte să plece la Survivor România 2022
12:31 - Tudor Chirilă, despre greva de la STB: De ce mereu cetățenii care plătesc taxe trebuie să fie victimele mafiei politice? Trăim într-o țară în care să fii lider de sindicat înseamnă să ai ”spate” politic
12:12 - Turistul polonez care a căzut cu snowmobilul în prăpastie, salvat după șapte ore (VIDEO)
12:04 - Criza facturilor | Guvernul a publicat OUG cu noua schemă de sprijin. Cum se aplică plafonarea și compensarea de la 1 februarie