Mai mulți civili ucraineni aflați într-un autobuz, luați ostatici de soldații ruși

Mai mulți civili ucraineni aflați într-un autobuz, luați ostatici de soldații ruși

Miliarii ruși continuă să atace haotic în Ucraina. Duminică dimineață, soldații au atacat un autobuz plin cu civili în orașul Okhtyrka. Presa internaționala scrie ca soldații nu le permit medicilor să intervină. Nu se știe încă numărul răniților.

200 de soldați ruși, capturați de forțele militare ucrainene

Pe de altă parte, există și soldați ruși care au fost capturați de armata ucraineană. Potrivit declarației generalului ucrainean Borys Kremenețki, forțele militare ucrainene au capturat în ultimele ore aproximativ 200 de soldați ruși tineri, neantrenați și neechipați corespunzător. În plus, aceștia erau flămânzi și dezorientați de acțiunile pe care le desfășoară, scrie The Independent.

Ucraina rezistă eroic și în cea de-a patra zi de război

Rusia continuă să bombardeze teritoriul ucrainean, pentru a patra zi consecutiv. În Harcov, trupele lui Putin au forţat intrarea în oraş cu tancurile. Armata ucraineană anunţa însă că rămâne pe poziţii şi că nu va ceda oraşul. Atacuri susţinute sunt şi în Mariupol şi Odesa. Puţin a dat ieri ordin de înteţire a ofensivei după ce în primele 3 zile nu a reuşit să cucerească niciun oraş.

În același timp, se încearcă stabilirea unor termene de negocieri pentru pace. Reprezentanţii Kremlinului au anunţat că îi aşteaptă pe ucraineni la Minsk. Volodimir Zelenski nici nu vrea să audă însă despre negocieri într-o ţară din care a fost atacat şi a propus un teren neutru pentru discuţii. Ucrainenii sunt dispuşi să se întâlnească cu ruşii la Varşovia, Budapesta, Istanbul sau Baku.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
00:08 - Joe Biden, prima reacție după percheziția efectuată de FBI la reședința lui Donald Trump: „Știm că sunt unii care se concentrează mai mult pe căutarea puterii”
23:49 - Deși în conflict din cauza alegerilor, fostul vicepreședinte Mike Pence îl susține pe Trump în legătură cu percheziția FBI
23:46 - Rusia acuză SUA de „escaladare inutilă și nerezonabilă” privind tratatul pentru reducerea armamentului strategic: „A arătat ca o provocare fățișă”
23:23 - Turiști români, amendați după ce au fost prinși pe aeroport cu nisip, pietre și scoici, furate de pe plajele din Sardinia
23:17 - Picturi cu Mihai Viteazul și stemele Regatului României, descoperite la renovarea Universității de Medicină din Târgu Mureș. Erau „sub actuala zugrăveală”, spune rectorul (FOTO)
23:05 - Detaliile crimei din Argeş şochează anchetatorii! „Este dramatic!”
23:00 - Banchiza din Antarctica a ajuns la cea mai mică suprafaţă înregistrată vreodată, în istoria măsurătorilor din satelit
22:49 - Președinta Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov, despre anunțul lui Alexandru Rafila: Ne dă peste cap toate programările. Un coleg a primit 380 de mesaje într-o zi de la pacienți după anunț (VIDEO)
22:20 - UPDATE: Masacru în Argeş. Cinci oameni ucişi de un bărbat cu probleme psihice!
22:07 - Suporterii lui CSA Steaua i-au cerut demisia lui Vasile Dîncu. Ultrașii au trecut și la amenințări: „N-am scăpat de Gigi ca să dăm de voi. Ori vă faceți treaba, ori va fi război” (FOTO)