UPDATE| Mai mulţi ROMÂNI şi-au pierdut viaţa în cumplita EXPLOZIE din Cehia (VIDEO)

UPDATE| Mai mulţi ROMÂNI şi-au pierdut viaţa în cumplita EXPLOZIE din Cehia (VIDEO)

Update:ora 08:30 Încă două dintre victimele exploziei produse la o uzină chimică din Cehia au fost identificate ca fiind cetăţeni români, numărul românilor morţi ridicându-se astfel la cinci, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, citat de Mediafax.

Trei din cele şase persoane decedate în urma exploziei produsă la o uzină chimică din localitatea Kralupy nad Vltavou, Cehia, au fost identificate ca fiind cetăţeni români, transmite Ministerul Afacerilor Externe.

”Potrivit datelor obţinute de către reprezentanţii ambasadei României în Cehia de la autorităţile locale, până la acest moment, trei din cele şase persoane decedate în urma accidentului au fost identificate ca fiind cetăţeni români. Consulul din cadrul Ambasadei României la Praga s-a deplasat în localitatea respectivă pentru a solicita autorităţilor competente detalii suplimentare şi pentru a acorda asistenţă de specialitate. De asemenea, misiunea diplomatică a întreprins demersurile necesare în vederea identificării şi notificării familiilor cetăţenilor români decedaţi”, arată MAE.

De asemenea, potrivit surseicitate, ancheta autorităţilor locale cu privire la acest incident este în curs de desfăşurare.
Ambasada României în Republica Cehăanunţă că monitorizează cu prioritate situaţia şi menţine în permanenţă legătura cu autorităţile competente, fiind pregătită să acorde asistenţă consulară, inclusiv pentru organizarea transportului funerar destinat repatrierii trupurilor neînsufleţite.

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost grav rănite într-o explozie produsă joi dimineaţa într-o uzină chimică din oraşul Kralupy-nad-Vltavou, la 30 de kilometri nord de Praga, a anunţat AFP. Explozia a avut loc într-o uzină aparţinând societăţii Synthos, specializată în producţia de cauciuc sintetic şi polistiren.

Potrivit lui Paul Ciocoiu, purtător de cuvânt al MAE, într-o intervenţie pentru B1TV, muncitorii români lucrau legal în Cehia, în sistemul de mentenanţă al fabricii unde a avut loc explozia. Se pare că au existat nişte nereguli privind protecţia muncii, dar abia după finalizarea anchetei se va putea spune cu siguranţă care ested cauza.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Tags: