Maia Sandu, mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la spitalul din Constanța: „Suntem cu gândul alături de întreg poporul României”

Maia Sandu, mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la spitalul din Constanța: „Suntem cu gândul alături de întreg poporul României”
Foto: Facebook @ Maia Sandu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis sâmbătă un mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța.

Maia Sandu, mesaj de condoleanțe pentru victimele incendiului de la spitalul din Constanța

„Am urmărit cu multă îngrijorare și tristețe știrile despre incendiul produs, pe 1 octombrie, la Spitalul de boli infecțioase din orașul Constanța și operațiunea dramatică de salvare a pacienților din flăcări. Transmit condoleanțe sincere tuturor celor care au pierdut persoane dragi în această tragedie și le doresc recuperare grabnică celor care au avut de suferit în incendiu. Suntem cu gândul alături de ei și de întreg poporul României!”, a declarat președinta Maia Sandu.

Administrația prezidențială de la Chișinău amintește că în incendiul izbucnit vineri dimineață în Secția ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au murit șapte persoane. Controlul efectuat în februarie a scos la iveală mai multe nereguli, printre care și faptul că instalația de semnalizare a incendiilor nu funcționa, iar unitatea sanitară nu are autorizație de securitate la incendiu.

La rândul său, ministrul ungar de externe a transmis un mesaj de condoleanțe. În scrisoarea transmisă lui Bogdan Aurescu, Peter Szijjarto spune că a oferit României ajutorul Ungariei.

Ultima oră
09:44 - Incident la metroul din București. Circulația garniturilor este perturbată
09:32 - Eduard Novak: Rugbiştii de la CSM Ştiinţa Baia Mare ar putea fi repatriați cu o aeronavă specială, pusă la dispoziție de autoritățile din România (VIDEO) 
08:54 - Aglomerație la Târgurile de Crăciun. Autoritățile impun primele restricții (VIDEO)
08:23 - Au început repetițiile de 1 Decembrie. Principalele artere rutiere din centrul Bucureștiului, închise
23:47 - Turiștii români aflați în vacanțe exotice în estul Africii, în afara primejdiei provocate de varianta Omicron: „Mai mult cred că se îngrijorează cei de acasă” (VIDEO)
23:18 - Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară cea mai bună spadasină a lumii, un record absolut: „Sunt dovada vie că visele devin realitate atunci când crezi și muncești pentru ele” (VIDEO)
22:58 - Dr. Mihai Craiu: Ce este mai greu abia vine. Vaccinarea modestă va aduce repede un nou val, cu multe decese prevenibile
22:39 - Joe Biden, informat despre situația provocată de varianta Omicron. Anthony Fauci nu exclude posibilitatea să fie deja prezentă în SUA: „E aproape invariabil să se răspândească în cele din urmă peste tot”
22:19 - O persoană accidentată la săniuș în Gorj a fost transportată la spital. Salvamont România: Prezenta un traumatism toracic / Vă îndemnăm la prudență în practicarea sporturilor montane
22:09 - Netflix, anchetată în Rusia pentru că ar fi difuzat conținut cu tematică LGBT în rândul minorilor. Compania americană riscă și o suspendare temporară