Mama premierului britanic Boris Johnson, Charlotte Johnson Wahl, a murit la 79 de ani

Mama premierului britanic Boris Johnson, Charlotte Johnson Wahl, a murit la 79 de ani
Foto: Twitter

Charlotte Johnson Wahl, mama premierului britanic, a murit într-un spital din Londra, luni, la vârsta de 79 de ani.

Boris Johnson își descrisese mama drept „autoritatea supremă” din familie. La conferința din 2019 a conservatorilor britanici, el spunea că mama sa l-a învățat că fiecare ființă de planetă este valoroasă și importantă, transmite The Guardian.

Mama premierului britanic era născută în 1942

Ea a fost fiica lui Sir James Fawcett, președinte al Comisiei Europene pentru Drepturile Omului în ani `70.

Femeia a studiat limba engleză la Oxford, însă și-a întrerupt studiile pentru a călători în SUA, alături de Stanley Johnson, cu care s-a căsătorit în 1963. Avea să își finalizeze studiile ulterior, iar mai apoi devenea pictor de portrete.

„Sora mea mai mare a fost teribil de deșteaptă, cum a fost și fratele meu mai mic. Cu mine părinții nu au știut ce să facă, așa că mi-au arătat câteva picturi și m-am dovedit pricepută la asta. Odată ce am început, nu am putut să mă mai opresc”, a spus femeia pentru Telegraph, în 2015.

Charlotte și Stanley au avut patru copii – Boris, Rachel, Jo și Leo – și au divorțat în 1979. Fiul premierului britanic, Wilfred, care s-a născut în aprilie 2020, a fost al 13-lea nepot al său.

Cum a ales Charlotte Johnson Wahl numele „Boris” pentru fiul său

Charlotte Johnson Wahl povestea cândva că prim-ministrul britanic a primit numele de Boris după o călătorie pe care ea și soțul ei au efectuat-o către Ciudad de Mexico pe când era gravidă în trei luni. Cei doi stătuseră la un bărbat pe nume Boris Litwin, care le-a cumpărat două bilete de avion la clasa I pentru drumul de întoarcere: „Am fost atât de recunoscătoare încât am zis: `Orice ar fi copilul, îi voi pune numele Boris`”.

Ultima oră
11:59 - Kelemen Hunor: Putem să avem dispute, dar să nu renunţăm la parteneriat. Să trecem peste neînţelegerile şi orgoliile personale (VIDEO)
11:43 - Klaus Iohannis: Nu există niciun motiv ca premierul să fie demis sau să-și dea demisia / Guvernarea nu e un loc în care unii parteneri se confruntă de parcă ar fi pe rețelele sociale, iar când apare primul impas își iau lucrurile și pleacă (VIDEO)
11:28 - MAE: Românii nu vor mai putea să intre în Marea Britanie cu buletinul din octombrie 2021
11:12 - Klaus Iohannis, la congresul PNL: Sub scuza confruntării democratice firești nu se pot ascunde atacurile la persoană / Cu atât mai mult când premierul și miniștrii liberali sunt atacați din toate părțile, PNL ar trebui să-i susțină (VIDEO)
11:01 - Raluca Turcan: Mă interesează ca votul să fie corect, iar PNL să livreze rezultate bune. Trebuie să iasă un premier întărit din acest congres (VIDEO)
10:49 - Surse: Mai mulți liberali din echipa lui Ludovic Orban ar fi început să rupă perdelele care ar fi secretizat votul la congres
10:30 - CONGRES PNL | Florin Cîțu, despre cei care protestează: „Și AUR, și USR, și PSD sunt în Opoziție, asta face Opoziția” (VIDEO)
10:28 - Ludovic Orban: Am convingerea că voi câștiga. Se alege între cel care a provocat criza guvernamentală și omul care vine cu soluția (VIDEO)
10:19 - Emil Boc: Liberalii au de ales între un președinte de partid cu un anumit bagaj și un premier cu anumite perspective / Nu am discutat despre reîmpărțirea portofoliilor, important e ca USR PLUS să revină la masa negocierilor (VIDEO)
10:04 - Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi nu mai face față numărului mare de pacienți. Număr record de internări