Manifestanți pro-avort, atacaţi şi agresaţi în mai multe oraşe din SUA. Un șofer de camion chiar a intrat într-un grup de protestatari (VIDEO)

Manifestanți pro-avort, atacaţi şi agresaţi în mai multe oraşe din SUA. Un șofer de camion chiar a intrat într-un grup de protestatari (VIDEO)
Imagine de la o manifestație pro-avort din San Francisco, statul California. Un bărbat le transmite femeilor: „Corpurile voastre, alegerea voastră”. „Bărbații de calitate luptă pentru egalitate”, scrie pe o altă pancartă, iar o femeie le transmite celor care pretind că sunt pro-viață că mai bine ar reglementa folosirea armelor. Foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Mai mulți susținători ai dreptului femeilor la avort au fost agresați în mai multe orașe americane. Proteste au avut loc începând de vineri, după ce Curtea Supremă a SUA a anulat dreptul constituțional la avort.

În Cedar Rapids, în Iowa, un șofer de camion a intrat pur și simplu într-un grup de manifestanți. Iar în Providence, Rhode Island, un candidat republican în alegerile la Senat i-a dat un pumn adversarei sale democrate.

În mai multe orașe, manifestații pro-avort, dar și jurnaliștii care relatau de la fața locului au fost intimidați chiar de forțele de ordine care trebuiau doar să se asigure că protestele se desfășoară pașnic.

Susținători pro-avort din SUA, bătuți sau loviți cu mașina

În Cedar Rapids, în Iowa, șoferul unui camion a intrat intenționat cu maşina într-un grup de manifestanţi pro-avort. O femeie, rănită la gleznă, a fost transportată la spital, informează The Huffington Post.

„A încercat să le omoare. Ele l-au văzut, iar mai mulți oameni i-au făcut semne să se oprească, dar el a mers mai departe”, a susținut jurnalista Lyz Lenz, prezentă la faţa locului.

Șoferul nu a fost încă arestat.

În Providence, statul Rhode Island, un candidat republican în alegerile la Senat, Jeann Lugo, i-a dat un pumn în față faţă adversarei sale democrate, Jennifer Rourke.

Femeia a scris despre agresiune pe Twitter, unde a publicat și înregistrarea ce dovedește totul. Ea a spus că va depune plângere împotriva republicanului, care e ofițer de poliție. Acesta a fost trimis în concediu administrativ, dar primește salariu în continuare, notează The Huffington Post.

Manifestanți și jurnaliști, intimidați de așa-zișii susținători „pro-viață”

În Phoenix, manifestanţii pro-avort strânși în faţa sediului Capitoliului statului Arizona au fost atacați cu gaze lacrimogene de poliție. Ei au fost urmăriţi apoi în centrul oraşului și gazați din nou.

Manifestanții au fost hărțuiți și la Washington, iar în statul conservator Mississippi mai mulţi bărbaţi care se opun avortului s-au adunat, sâmbătă, în faţa sediului singurei clinici care practică întreruperi de sarcină pentru a intimida femeile ce mergeau acolo.

De asemenea, o înregistrare video o arată pe jurnalista Tina Berg împinsă violent la pământ de un poliţist, la Los Angeles. Acesta a pretins că doar o proteja. Incidentul nu e unul izolat, mai mulți jurnaliști fiind împiedicați să relateze despre manifestațiile pro-drept la avort.

Urmăriți B1TV.ro și pe