Marinarii americani reținuți de Iran au furnizat prea multe informații la interogatoriu

Marinarii americani reținuți de Iran au furnizat prea multe informații la interogatoriu

Marinarii americani care au fost reținuți de Iran în luna ianuarie a anului în curs au furnizat mai multe informații decât era cazul către cei care i-au prins, potrivit unui raport al Marinei SUA, arată reuters.com.

Potrivit raportului, cei 10 membri ai echipajului, care au fost reținuți sub amenințare cu arma la 12 ianuarie de către membri ai Corpului Revoluționar Islamic, au furnizat informații sensibile, precum parole de la telefon sau laptopuri.

La momentul în care au fost capturați, un incident internațional care a făcut furori cu câteva zile de implementarea unui acord nuclear dintre Iran și puterile lumii, marinarii au fost în tranzit între două vase de la Kuwait to Bahrain.

Iran a folosit această detenție cu scopuri propaganistice, incident care a ținut titlurile din media la multe săptămâni după ce au avut loc.

Oficialii marinei au încercat să sublinieze acțiunile corective care au fost luate din momentul în care marinarii au fost capturați, recunoscând că echipajul și comandanții au făcut greșeli grave.

"Acțiunile noastre din ziua aceea și acest incident nu s-a ridicat la așteptările pe care le aveam de la Marină. Incidente majore ca acesta sunt întotdeauna rezultatul acumulării unui număr de probleme mai mici", a declarat amiralul John Richardson.

"Este clar că unii dintre marinari, dacă nu chiar toți, au furnizat informații celor care i-au capturat, altele decât numele, rangul, numărul de serviciu și data de naștere", se mai arată în raportul mai sus menționat.

Ultima oră
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți
21:35 - Trei cutremure duminică în Vaslui. Unul dintre seisme, produs în jurul orei 21, a avut o magnitudine de 4,1
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)