Maşinile ar putea fi interzise în ţările europene până în 2050

Maşinile ar putea fi interzise în ţările europene până în 2050
Uniunea Europeană a anuţat că maşinile nu vor mai avea voie să circule în oraşe începând cu 2050, informează site-ul ScarFan. Prin planul propus, se doreşte ca emisiile de carbon să fie reduse cu 60%, iar...

Uniunea Europeană a anuţat că maşinile nu vor mai avea voie să circule în oraşe începând cu 2050, informează site-ul ScarFan.

Prin planul propus, se doreşte ca emisiile de carbon să fie reduse cu 60%, iar accidentele de maşini să fie reduse la 50% până în anul 2020, sperând că în 2050 nu vor mai fi deloc.

Slim Kallas, comisarul UE responsabil cu domeniul transporturilor, a declarat că accizele la comubustibil îi vor „forţa pe europeni să recurgă la alte mijloace de transport”.

Ministrul Transporturilor al Marii Britanii, Norman Baker, a respins planul în ţară şi a declarat că  „Anglia va interzice circulaţia maşinilor atunci când o să aibă banane pătrate”.

Purtătorul de cuvânt britanic al Asociaţiei de Şoferi Englezi, Hugh Bladon a declarat la fel de tranşant ca Norman Baker că „Slim Kallas poate să se ducă la azil. Dacă intenţionează să aducă umanitatea din nou la Evul Mediu e pe drumul cel bun. Omul ăsta nu le are pe toate”.

Între timp comisarul Kallas a mai afirmat că aceste schimbări nu înseamnă neapărat că va aduce cuiva inconvenienţe.

„Dreptul de a călători este estenţial fiecăruia. Putem să distrugem sistemul de transporturi bazat pe petrol fără să-i sacrificăm eficienţa sau să-i compromitem mobilitatea”, a conchis Slim Kallas.