Medicii și infirmierii din Croația au intrat în grevă: Protestează față de tăierile salariale

Medicii și infirmierii din Croația au intrat în grevă: Protestează față de tăierile salariale
Medicii și infirmierii din mai multe spitale croate au intrat în grevă, miercuri, protestândfață de tăierile salariale impuse de guvern din cauza crizei economice, relatează AFP. În jur de 46.000 de medici...

Medicii și infirmierii din mai multe spitale croate au intrat în grevă, miercuri, protestândfață de tăierile salariale impuse de guvern din cauza crizei economice, relatează AFP.

În jur de 46.000 de medici și infirmieri participă la această grevă, potrivit sindicatelor.

Sindicatele solicită restabilirea unor drepturi ale angajaţilor, mai ales privind remunerarea orelor suplimentare şi celor petrecute în centre de permanenţă, abrogate în iunie.

Este vorba despre o sumă totală de 110 milioane de euro pe an.

Ministrul croat al Sănătăţii, Rajko Ostojici, a declarat că nu poate da curs solicitărilor sindicatelor, deoarece deficitul bugetar a atins deja în august 3,8% din PIB.

Salariul mediu al medicilor croaţi este cu aproximativ 60% mai mare comparativ cu salariul mediu în ţară, care este de 721 de euro.

Personalul medical generalist şi serviciile de urgenţă nu au intrat în grevă.

Ultima oră
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)
21:58 - Dezastru la Titularizare. Sorin Cîmpeanu: Am avut 34.000 de candidați, doar 11.000 au luat peste 7. Au fost 15 note de 1. Avem probleme și cu profesorii corectori – 97% din note au fost schimbate după contestații (VIDEO)