Medicul Virgil Musta, despre regulile pe care românii trebuie să le respecte în ziua alegerilor: Oamenii să meargă la vot. Dacă respectă trei reguli, nu va fi niciun risc de contaminare

Medicul Virgil Musta, despre regulile pe care românii trebuie să le respecte în ziua alegerilor: Oamenii să meargă la vot. Dacă respectă trei reguli, nu va fi niciun risc de contaminare
Foto: tion.ro

MediculVirgil Musta,șeful secției de Boli Infecţioase 2 a Spitalului ”Victor Babeş”din Timişoara, îi îndeamnă pe români să meargă la vot, dar să respecte câteva reguli simple pentru a evita să se infecteze cu COVID-19.

Românii trebuie sămeargă la vot, dar să respecte trei reguli

Specialistul a afirmat că cele mai importante reguli pe care oamenii trebuie să le urmeze la cetățenii atunci când votează suntdistanţarea, purtare a măştii şi igienizarea mâinilor.

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli, respectiv să nu piardă prea mult timp acolo şi obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secţiei de votare. În sală, să voteze cât mai repede şi după aceea este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanţare, purtare a măştii şi igiena mâinilor sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanţa exact ca la magazine, un metru şi jumătate – doi între persoane, ca să nu fie probleme şi, bineînţeles, purtarea măştii”, a explicat medicul, potrivit agerpres.ro.

Măsuri speciale împotriva infectării cu noul coronavirus,luate de autorităție pentru ziua alegerilor

În cursul zilei de marți, premierul Ludovic Orban a explicat faptul că Guvernul a adoptat toate măsurile de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2pentru organizarea alegerilor.

„În ceea ce privește riscul îmbolnăvirii în cadrul procesului electoral, am dispus toate măsurile, astfel ca oamenii să voteze în siguranță și respectarea măsurilor pe care le-am impus va conduce la un vot în siguranță, astfel încât să ducă aproape la 0 riscul de îmbolnăvire”, a declarat premierul.