Mehedinți: Mașina membrilor PNL, la un pas să fie incendiată de contracandidați PSD. Ministrul Virgil Popescu: „Fără atacuri de tip terorist și acțiuni de intimidare pe perioada campaniei”

Mehedinți: Mașina membrilor PNL, la un pas să fie incendiată de contracandidați PSD. Ministrul Virgil Popescu: Fără atacuri de tip terorist și acțiuni de intimidare pe perioada campaniei

Incident violent în plină campanie electorală. Persoane apropiate de PSD ar fi încercat să incendieze autoturismele unor membri PNL în comuna Livezile.

Fapta ar fi urmat să se petreacă în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 24:30, iar individul care voia să incendieze mașinile purta o geacă neagră și o cagulă pe cap. A fost surprins și a încercat să fugă prin curtea școlii din Livezile, dar a fost prins.

Făptașul ar fi soțul unei angajate de la primăria din comuna Livezile și fiul unui candidat PSD la Consiliul Local Livezile, scrie psnews.ro.

Candidatul PNL la primăria Livezile este Florin Negulescu, iar actualul primar este Adrian Nănuți de la PSD.

Reacția ministrului Virgil Popescu

Despre acest incident a avut o reacție și ministrul Virgil Popescu. Acesta a criticat pe pagina sa de Facebook organizația PSD Mehedinți și a precizat că liberalii nu vor tolera astfel de gesturi de intimidare a adversarilor politici:

“INCREDIBIL la ce atacuri în stil terorist se pretează cei de la PSD Mehedinți! De aceea vin și transmit clar: NU vom tolera acțiunile de intimidare la adresa unor membri PNL! Tentativa de incendiere a mașinilor unor colegi liberali, de la Livezile, este un act violent, care nu trebuie tolerat de nimeni! Atacul în stil terorist a fost pus la cale de fiul unui candidat PSD la Consiliul Local din comuna Livezile! Nu pot să cred că primarul PSD Adrian Nănuți și Aladin Georgescu permit așa ceva! Vreți să moară oameni!?!?!”, a precizat ministrul din Guvernul Orban.

Totodată, Virgil Popescu a transmis un mesaj PSD Mehedinți în care subliniază că indiferent de tehnicile violente pe care le va folosi, liberalii vor câștiga alegerile:

“Am încredere că autoritățile își vor face treaba, iar cel care a încercat să facă asta va fi pedepsit potrivit legii. Iar faptul că există grade de rudenie între oficiali din Poliția Mehedinți și primarul PSD de la Livezile este doar o coincidență și nu are nimic de a face cu încercarea de a nu le permite criminaliștilor să se prezinte la locul faptei! Asta și sper! Că este doar o coincidență! Și stau să mă întreb: cum este posibil ca în anul 2020 să asistăm la asemenea atacuri de tip terorist, care pot pune în pericol viața unor oameni!?! Fac un apel clar pentru toată lumea: să fim civilizați! Fără atacuri de tip terorist și acțiuni de intimidare pe perioada campaniei electorale! Și un mesaj pentru contracandidații de la PSD: chiar dacă ne veți da foc, PNL va câștiga pentru că mehedințenii văd de ce mizerii sunteți în stare!”.