Meleşcanu: Am cerut BEC temei legal pentru noi secţii de vot. Ar putea vota 350.000 în turul 2

Meleşcanu: Am cerut BEC temei legal pentru noi secţii de vot. Ar putea vota 350.000 în turul 2
Foto: evz.ro

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, că a cerut BEC „un temei legal” pentru înfiiinţarea de noi secţii de vot în diaspora şi permisiunea de a schimba adresa unor secţii.

El a apreciat că „o bună organizare” ar putea duce la un număr de 350.000 de votanţi în turul II. „Am cerut să ni se dea fără echivoc temeiul legal pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate, precum şi procedurile aferente şi termenele legale de înfiinţare şi constituire sau contestare a birourilor electorale”, a precizat, la Realitatea TV, Teodor Meleşcanu.

Noul ministru a spus că a mai propus BEC „adoptarea unor măsuri relativ simple, care au însă ca obiectiv să faciliteze foarte mult derularea procesului electoral”, una fiind permisiunea înlocuirea reprezentanţilor partidelor politice care nu se prezintă în ziua alegerilor în comisia de votare.

O altă propunere vizează „reducerea datelor care se înscriu în tabelul pentru cei care votează, respectiv să fie limitate doar la nume, prenume, CNP, care să-l poată identifica, oraşul unde locuieşte, fără scară, fără bloc, fără nimic”, a mai spus el.

„Am solicitat o aprobare pentru schimbarea unor localuri mai mici şi improprii care sunt în ambasade cu un local mai mare. La Paris avem în vedere şi la Londra posibilitatea de a lua o sală mult mai mare în care lucrurile să se poată desfăşura mai simplu”, a spus Teodor Meleşcanu, adăugând, ulterior, că este vorba despre săli de sport.

Tags: