Meleșcanu, la Paris: Am văzut pe rețelele de socializare aprecieri privind modul exemplar în care funcționează măsurile de fluidizare a votului în diaspora

Meleșcanu, la Paris: Am văzut pe rețelele de socializare aprecieri privind modul exemplar în care funcționează măsurile de fluidizare a votului în diaspora
Foto: gov.ro / Vasile Damian

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a fost în duminică dimineaţă la Paris, pentru a vedea dacă votul din diaspora se desfăşoară eficient şi corect. Meleşcanu s-a arătat mulţumit de măsurile adoptate de colegii din minister şi de Biroul Electoral Central. La Paris, românii au făcut coadă la urne, iar ministrul de externe a spus că este un semn bun şi speră ca toţi să poată vota până la închiderea secţiilor.

Avem satisfacţia că aici, la secţiile de votare, apelul nostru către cetăţenii care doresc să-şi exprime dreptul de vot pentru a veni cât mai de dimineaţă la secţiile de votare a fost, într-adevăr, urmat. La ora actuală avem deja un număr important de oameni care aşteaptă, iar procesul de votare merge foarte bine„, a declarat Meleșcanu.

Am văzut și pe rețelele de socializare aprecieri, marea lor majoritate în legătură cu modul exemplar în care funcționează măsurile de fluidizare a alegătorilor și în același timp cu păstrarea tuturor condițiilor legale pentru ca votul să se desfășoare în cele mai bune condiții”, a mai spus ministrul.

Vezi AICI adevărata reacție a românilor, pe rețelele de socializare

Ministrul de externe s-a întâlnit la Paris şi cu observatorii scrutinului, cei care ştiu care sunt problemele românilor din Diaspora. Şi, deşi sunt mai mulţi români în faţa secţiilor decât în primul tur, Teodor Meleşcanu a dat asigurări că , odată cu măsurile luate de ministrul pe care îl conduce, sunt toate şansele ca problemele de la votul din 2 noiembrie să nu se repete.

Prin măsurile organizatorice care s-au luat, două secţii de votare, 14 ştampile, comisiile sunt complete, ar trebui să ajungem undeva până pe la 10.000 de oameni, fără nici un fel de probleme. Sperăm ca toată lumea să-şi poată exprima dreptul de vot„, a subliniat el.

De asemenea, ministrul le-a recomandat românilor să meargă la vot la Nancy, oraș care se află la 385 kilometri de Paris unde, ”nu există niciun fel de coadă”. (Detalii AICI)

Meleșcanu laudă organizarea din diaspora

Iată mai jos câteva imagini din Roma, postate pe pagina de Facebook a postul Radio România Actualităţi, cu cetăţeni „mulţumiţi” de cum decurge votarea.

Coadă la vot la Roma – Românii strigă „Ruşine, ruşine!”