Mercenarii ceceni și-au încheiat misiunea în Ucraina. Vladimir Putin le-a mulțumit

Mercenarii ceceni și-au încheiat misiunea în Ucraina. Vladimir Putin le-a mulțumit
Foto simbol: Hepta.ro / Sputnik / Viktor Antonyuk

Militarii ceceni s-au întors în țara de origine, după ce au luptate pe fronturile din Ucraina, a anunțat președintele Ramzan Kadîrov. Preşedintele Ceceniei le-a oferit, în cadrul unei ceremonii, premii şi înalte distincţii de stat militarilor care „au eliberat” autoproclamata Republică Populară Luhansk.

Miercuri, m-am întâlnit cu comandanții și cu unii luptători din rândul personalului militar. În numele meu și al președintelui rus Vladimir Putin, le-am transmis sincere mulțumiri militarilor noștri care și-au îndeplinit cu onoare datoria”, a mai scris el. În conformitate cu decretul semnat de președintele Rusiei, Kadîrov le-a înmânat medaliile Ordinul Meritul Patriei de Gradul II lui Ilman Gucigov, Jamaldi Iunusov și Alihan Şovhalov.

În timp ce Sultan Raşaev a primit Medalia Pentru Curaj. În plus, unii dintre comandanți și luptători au primit premii și înalte distincții ale Republicii Cecene. „Forțele noastre speciale au demonstrat succese colosale în cadrul operațiunii speciale ruse. Astfel, ei au demontat orice speculație despre izolarea poporului cecen de glorioasa noastră Patrie – Rusia”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

Sute de luptători ceceni au murit în războiul din Ucraina

Guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Hayday afirmă că o mare parte dintre mercenarii ceceni și-au pierdut viața în timpul operațiunilor militare. Numărul acestora ar fi de câteva sute. Hayday acuză forțele invadatoare că au semănat teroare în orașul capturat Kreminna. Ei persecută cetățenii cu o poziție pro-ucraineană sau pe cei care refuză să coopereze cu ei. Colaboratorii locali îi ajută pe invadatori în acest sens. La sfârșitul lunii iunie, armata ucraineană a părăsit zona industrială Severodonețk și s-a mutat în poziții mai fortificate. Deocamdată, armata rusă încă nu controlează 100% din regiunea Luhansk, în ciuda afirmațiilor anterioare. Pe parcursul a patru luni de lupte, trupele ruse au reușit să avanseze cu 30 de kilometri în regiune, potrivit www.yahoo.com.

Urmăriți B1TV.ro și pe