Merkel vrea ca Facebook să ia măsuri mai energice contra utilizatorilor care postează mesaje xenofobe

Merkel vrea ca Facebook să ia măsuri mai energice contra utilizatorilor care postează mesaje xenofobe

Angela Merkel consideră că Facebook ar trebui să fie mai energic în a lua măsuri contra utilizatorilor care postează mesaje xenofobe sau care incită la violență, informează EFE, citată de Agerpres.

”Atunci când persoane, folosind identitatea lor, incită la violență pe rețelele de socializare, nu doar statul trebuie să acționeze, ci și compania Facebook trebuie să ia măsuri împotriva acestor mesaje”, a afirmat cancelarul german într-un interviu pentru Rheinische Post.

Merkel a mai precizat că rețeaua de socializare are deja reguli pentru astfel de situații și aceste reguli trebuie respectate. Ea a spus în cadrul interviului că Facebook permite comunicarea ”mai dezinhibată”, dar este sceptică în privința caracterului inofensiv al dezbaterilor pe internet.

Merkel a amintit că xenofobia nu este ceva nou, iar manifestările extremei drepte sunt de asemenea expuse în public. ”Din acest motiv, cer tuturor să se împotrivească oamenilor care au ură în inimă și să stea departe de ei. Aceștia nu doresc nimic bun”, a mai afirmat Angela Merkel.

Declarațiile au fost făcute în contextul în care în Germania s-au înmulțit atacurile care vizează centrele de primire a refugiților, guvernul considerând extrema dreaptă ca fiind vinovată pentru aceste acțiuni.