Minim 3 persoane au murit și alte 8 persoane au fost rănite când un adolescent din Brazilia a deschis focul în două școli

Minim 3 persoane au murit și alte 8 persoane au fost rănite când un adolescent din Brazilia a deschis focul în două școli
Foto: captură Twitter

Minim trei persoane au decedat, iar alte opt au fost rănite, după ce un atacator a deschis focul asupra elevilor din două școli ale statului brazilian Espirito Santo, informează poliția locală.

La aproximativ ora locală 10.00 din orașul Aracruz, localizat la 80 de kilometri nord de capitala statului, Vitoria, relatează Reuters, citat de Mediafax.

Victimele atacului

Un adolescent neidentificat care purta îmbrăcăminte militară, a deschis focul în două școli, una privată și una publică. Poliția locală a informat că suspectul este unul dintre elevii de la școlile atacate, însă șeful securității publice din Espirito Santo, Marcio Celante, nu a confirmat acest lucru, potrivit observatornews.ro.

Una dintre victimele atacului a fost transportată cu elicopterul la Serra, un oraș localizat la 60 km sud de Aracruz. Guvernatorul din Espirito Santo, Renato Casagrande, a confirmat implicarea forțelor de securitate locale în anchetă.

Președintele ales Luiz Inacio Lula da Silva consideră atacul ca fiind o „tragedie absurdă”. „Îi ofer sprijinul meu guvernatorului Casagrande în investigarea cazului și în consolarea comunităților din jurul celor două școli afectate”, a fost declarația făcută de Lula, ce urmează să preia mandatul de la președintele Jair Bolsonaro în luna ianuarie, conform aceleiași surse.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe