Ministerul Apărării al Ucrainei: ocupanții au efectuat peste 1.800 de atacuri aeriene

Ministerul Apărării al Ucrainei: ocupanții au efectuat peste 1.800 de atacuri aeriene
Foto: Facebook/ Міністерство оборони України.

Ministerul Apărării al Ucrainei a făcut bilanțul pentru o lună de război. Potrivit acestuia, invadatorii ruși au folosit 467 de rachete operaționale-tactice terestre și maritime pe teritoriul ucrainean. Din 24 februarie au fost efectuate 1.804 de lovituri aeriene.

Rușii au atacat Ucraina cu sute de rachete

Acest lucru se  confirmă  într-un videoclip publicat de Ministerul Apărării al Ucrainei.

Potrivit Ministerului Apărării, tot în cursul acestei luni, invadatorii ruși au tras 467 de rachete operaționale-tactice terestre și maritime pe teritoriul ucrainean.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine UA (@ukraine.ua)

Este vorba despre 175 de rachete balistice de tip „Iskander”, 183 de rachete de croazieră Calibru, 86 de rachete de croazieră clasa X și 23 de rachete balistice trase din complexele tactice „Tochka U”.

Fabricile nu mai au piese necesare

Mai devreme, Statul Major a raportat că activitatea întreprinderii „Uralvagonzavod” a fost suspendată în Rusia. Ocupanții se confruntă acum cu o nevoie urgentă de a repara și restaura armele și echipamentele deteriorate.

Tot în Rusia, producția de rachete de avioane la întreprinderea „Vîmpel” a fost suspendată din cauza lipsei de componente.

În ultimele două săptămâni, peste 20 de întreprinderi din complexul militar-industrial al Federației Ruse au fost nevoite să-și suspende complet sau parțial activitățile din cauza lipsei de componente și piese.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Ukraine UA (@ukraine.ua)

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
17:35 - Meta dezactivează rețeaua de propagandă rusă. În centrul operaţiunii se află circa 60 de site-uri care imitau site-urile unor media cunoscute
17:32 - Ştefan Bănică Jr., Emilia Popescu, Pavel Bartoş și Demeter Andras, la lansarea ”Aplauze pentru poet 2022”, un proiect inedit de promovare a poeziei româneşti (VIDEO, FOTO)
17:30 - Un fost antrenor din Liga 1, actualmente selecționer, a fost suspendat din funcție pentru o abatere sexuală / Un jucător l-a reclamat
17:22 - S-au închis urnele: rușii numără „voturile” de la referendumurile ilegale cu soldații la ușă. Kremlinul anunță deja rezoltate de peste 90% în favoarea anexării
17:15 - Europa este pregătită să treacă prin iarnă fără gaz rusesc
17:10 - Universitatea din București, reacție la noile acuzații de plagiat aduse ministrului Sorin Cîmpeanu: E necesară o analiză realizată de îndată de instituțiile statului. Condamnăm orice acțiune care încalcă etica și integritatea academică
17:03 - O coaliție anti-migrație câștigă alegerile în Italia. Românii, în pericol să fie trimiși acasă?
16:58 - Un tânăr mobilizat de Putin în Ucraina și-a dat foc pentru că „nu vrea să se ducă pe front”
16:54 - Litoralul românesc, o dezamăgire și în acest an / Pe ce loc se află acesta în topul destinațiilor de care turiștii nu au fost mulțumiți
16:46 - Deputații au votat majorarea salariilor pentru primari și alți aleși locali. „Îmbuibare e cuvântul de ordine al acestei dezbateri”