Ministrul care și-a făcut bancă în propria casă: Ce au găsit procurorii brazilieni la percheziții (FOTO)

Ministrul care și-a făcut bancă în propria casă: Ce au găsit procurorii brazilieni la percheziții (FOTO)

Procurorii brazilieni au avut parte de surpriza vieții când au descins acasă la fostul ministru Geddel Vieira Lima într-un dosar de corupție. Anchetatorii au gâsit în imobilul politicianului sume uriașe de bani pentru ca au avut nevoie de 7 aparate de numărat banii și 14 ore de muncă pentru a afla cât însumează.

Politicianul, care a făcut parte din partidul președintelui brazilian Michel Temer, ținea ascunși în casă în valize și cutii care purtau amprentele lui digitale 51 de milioane de reali brazilie (16,3 milioane de dolari), conform Agerpres care citează AFP.

Procurorii au decis imediat reținera și încarcarea bărbatului, care în trecut a mai deținut funcția de secretar al președinției Brazilie sau de vicepreședinte al băncii publice Caixa Economica Federal, în timpul mandatului președinției Dilma Rousseff.

Perchezițiile în urma căreia procurorii au descoperit suma uriașă de bani, cea mai mare sumă confiscată în istoria țării, au loc în dosarul "Comoara pierdută" , o extensie a anchetei "Cui Bono" care cercetează sistemul fraudulos de împrumuturi acordate de Caixa Economica Federal unor oameni politici, înalți funcționari și șefi de întreprinderi.