Ministrul sănătăţii: Paraguay se confruntă cu cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării

Ministrul sănătăţii: Paraguay se confruntă cu cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării
Ministrul sănătăţii, Esperanza Martinez a declarat că Paragauay se confruntă cu "cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării", după ce 23 de persoane au murit de la 1 ianuarie de dengă, o maladie...

Ministrul sănătăţii, Esperanza Martinez a declarat că Paragauay se confruntă cu „cea mai gravă epidemie de dengă din istoria ţării”, după ce 23 de persoane au murit de la 1 ianuarie de dengă, o maladie virală transmisă de un ţănţar, informează Reuters.

Conform bilanţurilor oficiale 109 persoane au murit în American latină din cauza acesei maladii virale, de la începutul anului 2011, dintre care 51 au decedat în Brazilie, 23 în Paraguay, 20 în Bolivia, 14 în Peru şi unul în Argentina.

„Este fără nicio îndoailă epidemia cea mai gravă cu care s-a confruntat ţara, este chiar mai severă decât în 2007”, a adăugat Esperanza Martinez.

Potrivit sursei precizate, paralamentul paraguyan a declarat, joi, stare de urgenţă, iar preşedintele Fernando Lugo a trimis militari şi poliţişti pentru a participa la curăţarea oraşelor.

Denga este transmisă de înţepătura ţânţarului „Aedes aegyoti” şi provoacă febră puternică, dureri de cap şi dureri articulare. Forma ce mai gravă declanşează o febră hemoragică mortală, în special la copii.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii au numărat 50 de milioane de cazuri de dengă pe an în lume, dintre care 500.000 sunt de dengă hemoragică.