Ministrul ucrainean de Externe: Tot ce-i rămâne Rusiei e să scuipe ameninţări. Își arată slăbiciunea / Noi suntem alături de Moldova prietenă pentru candidatura la UE

Ministrul ucrainean de Externe: Tot ce-i rămâne Rusiei e să scuipe ameninţări. Își arată slăbiciunea / Noi suntem alături de Moldova prietenă pentru candidatura la UE
Ministrul ucrainean Dmitro Kuleba, mesaj de susținere pentru Republica Moldova, după ce ambele țări au devenit oficial candidate pentru aderarea la UE. Foto: Hepta - DPA Images / Kay Nietfeld

Dmitro Kuleba, ministrul ucrainean de Externe, a transmis că țara sa susține pe deplin Republica Moldova în drumul său spre aderarea la UE. Asta în condițiile în care aceste două țări tocmai au devenit oficial candidate pentru intrarea în Uniunea Europeană. Cât despre reacția Rusiei la acest eveniment, Kuleba a susținut că Moscovei nu i-a mai rămas decât să scuipe amenințări.

Reacția lui Kuleba la noile amenințări ale Rusiei

„Tot ce-i rămâne Rusiei e să scuipe ameninţări contra altor state, după decenii întregi de politici ratate bazate pe agresiuni, constrângeri şi lipsă de respect. Asta nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Kuleba, pe Twitter.

El a ținut apoi să transmită un mesaj de susținere pentru Chișinău: „Suntem alături de poporul şi guvernul Moldovei prietene, în faţa ameninţărilor reînnoite ale Moscovei”.

Supărare la Moscova după ce Ucraina și R. Moldova au devenit candidate pentru aderarea la UE

Vineri, după ce Consiliul European a acordat oficial Ucrainei și Republicii Moldova statutul de candidate pentru aderarea la UE, Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, a acuzat „o acaparare geopolitică a spaţiului Comunităţii Statelor Independente (foste sovietice) pentru a limita Rusia”.

Totodată, ea a acuzat Bruxellesul că șantajează politic și economic statele candidate pentru a impune „sancţiuni nelegitime” împotriva Rusiei.

Obiectivul UE e „de a stabili cu regiunile din vecinătate relaţii bazate pe raportul stăpân-sclav”, a mai susținut Zaharova.

La rândul său, Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei și un apropiat al lui Vladimir Putin, a susținut că aderarea Republicii Moldova la UE nu se poate face decât prin crearea „noii Românii Mari”. Apoi a trecut la amenințări.

Tot vineri, Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a susținut că NATO și UE se aliază pentru a purta un război împotriva Rusiei.

Urmăriți B1TV.ro și pe