Mircea Geoană: Dacă Ucraina nu rezistă și nu îi ajutăm pe ucraineni, mă întreb care va fi următoarea țintă pentru Rusia, de data aceasta o țară NATO

Mircea Geoană: Dacă Ucraina nu rezistă și nu îi ajutăm pe ucraineni, mă întreb care va fi următoarea țintă pentru Rusia, de data aceasta o țară NATO
Foto: Facebook @ Mircea Geoană

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a sugerat că o țară din Alianța Nord-Atlantică ar putea să fie „următoarea țintă pentru Federația Rusă” dacă Ucraina nu rezistă ofensivei rusești.

Ce a spus Mircea Geoană (NATO) despre efectul sancțiunilor introduse împotriva Rusiei

Într-un interviu pentru Digi24.ro, înaltul oficial nord-atlantic a vorbit despre efectul sancțiunilor asupra economiilor occidentale și a explicat că nu ele „sunt cauza problemelor noastre, ci războiul Rusiei”.

„Trebuie să recunoaștem că există un preț pe care îl plătim pentru a opri imperialismul rusesc. Dacă Ucraina nu rezistă și nu îi ajutăm pe ucraineni, mă întreb care va fi următoarea țintă pentru Federația Rusă, de data aceasta o țară NATO. Este un element de prudență și de obligație strategică. Evident că este un cost mai ales pentru cei vulnerabil în societățile noastre, dar noi vorbim de un cost în bani, în timp ce ucrainenii vorbesc de costrui în vieți omenești. Sancțiunile nu sunt cauza problemelor noastre, ci războiul Rusiei”, susține Mircea Geoană.

Rusia, spune el, nu a redus producția de gaze, ci îl arde „contribuind inclusiv la emisii și încălzirea planetei”.

„În aceste moment, față de anul trecut, există o scădere cu 75% a importurilor de gaze. Evident că acest lucru creează o dificultate și liderii europeni caută soluții alternative. Aș vrea să ne uităm și la efectul sancțiunilor. Impactul asupra economiei, Federația Rusă nu și-a redus producția. Ce face Rusia? Arde gazul. Pur și simplu ard gazul contribuind inclusiv la emisii și încălzirea planetei. Dacă ne uităm la importurile de tehnologie din Occident, ele au scăzut cu 50%. Din punct de vedere al impacutului asupra economiei, deși acum stau bine pentru că au banii din prețurile mari, de îndată ce prețul la energie va scădea, vor avea probleme”, a adăugat secretarul general adjunct al NATO.

Urmăriți B1TV.ro și pe