Mohamed ElBaradei plănuieşte să candideze la preşedinţia Egiptului

Mohamed ElBaradei plănuieşte să candideze la preşedinţia Egiptului
Mohamed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a anunţat, miercuri, că doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al Egiptului, arată site-ul New York Times. Cu toate că ElBaradei declarase că nu...

Mohamed ElBaradei, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a anunţat, miercuri, că doreşte să candideze la funcţia de preşedinte al Egiptului, arată site-ul New York Times.

Cu toate că ElBaradei declarase că nu va dori să obţină nicio funcţie politică, acum acesta a dorit să anunţe această decizie, precizând că va solicita o constituţie nouă în urma căderii regimului lui Mubarak.

„Când uşa nominalizării la preşedenţie va fi deschisă, intenţionez să mă nominalizez”, a spus Mohamed ElBaradei, citat de sursa precizată.

Consiliul Suprem al Forţelor Armate a anunţat că alegerile parlamentare vor avea loc în iunie, urmate de alegerile prezidenţiale la 6 săptămâni după.

ElBaradei, fostul director al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică, a afirmat că va candida la postul de preşedinte ale Egiptului doar dacă se va stabili un sistem real deomcratic. El a mai susţinut că reformele liderilor militari sunt făcute superficial.

Potrivit New York Times, Mohamed ElBaradei a spus că doreşte să ajute la construirea unei democraţii corecte şi nealterate în Egipt.