Moldova: Operațiune SUSPECTĂ a unui avion rusesc pe aeroportul din Bălți (VIDEO, FOTO)

Moldova: Operațiune SUSPECTĂ a unui avion rusesc pe aeroportul din Bălți (VIDEO, FOTO)

Un avion Antonov An-124 a fost surprins luni, 29 mai, pe aeroportul Internațional Mărculești din Bălți, R. Moldova. După ce ar fi survolat deasupra orașului câteva minute, la o altitudine foarte mică, uriașa aeronavă produsă în Rusia a aterizat pentru a prelua mai multe elicoptere, iar după aceasta a decolat imediat, relatează ProTv Moldova.

Reprezentanții de la Ministerul Transporturilor din Moldova au confirmat ca un astfel de avion a aterizat pe aeroportul de la Mărculești, însă detaliile operațiunii au fost pasate spre ministerul Apărării care gestionează baza aeriană.

Contactat de ProTV, ministrul adjunct al Apărării din Moldova a declarat că încă nu cunoaște nimic despre acest fapt, și urmează să se documenteze.

Moldova: Operațiune SUSPECTĂ a unui avion rusesc pe aeroportul din Bălți

#DIRECT_ONE_wtlhel#

Antonov An-124 Ruslan este cel mai mare avion produs în masă, până la apariţia An-225 Mriya. Poate transporta locomotive, iahturi, fuselaje şi o varietate de cargouri mari până la 150 de tone, deasemenea poate căra până la 88 de pasageri în puntea de sus din spatele cockpit-ului.

An-124 este produs de către Compania Rusă Aviastar (ex. Ulyanovsk Aviation Industrial Complex) şi Antonov în Ucraina. Țările care se folosesc de astfel de aparate sunt Rusia, Ucraina, EAU, Libia, și Irlanda.

Designul iniţial fusese realizat pentru aplicaţii militare, An-124 fiind construit pentru o viaţă de serviciu de 7500 ore de zbor cu posibilităţi de extensie. Totuşi sunt aparate An-124 care au zburat peste 15.000 ore de zbor, iar la presiunile operatorilor comerciali viaţa de serviciu a fost îmbunătăţită până la 24.000 ore.

Sursa poze:runway08.eu

Tags:
Ultima oră
22:35 - Valeriu Gheorghiță, despre valul 4 al pandemiei: Cifrele arată bine, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim preocupați sau să nu luăm în serios toată această situație
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre