Momentul reținerii omul de afaceri moldovean Veaceslav Platon de către serviciile de securitate din Ucraina (VIDEO)

Momentul reținerii omul de afaceri moldovean Veaceslav Platon de către serviciile de securitate din Ucraina (VIDEO)

Oamenii legii l-au reținut pe omul de afaceri din republica Moldova Veaceslav Platon în apropierea unui business center din capitala ucraineană, potrivit UNN,citat de Agora.

Acesta avea un pașaport emis ilegal pe numele fals al unui cetățean ucrainean, iar anchetatorii au confiscat și alte două pașapoarte ale Republicii Moldova, unul diplomatic și altul ordinar, carduri de credit și peste 500 de mii de hrivne.

„În acest moment, Veaceslav Platon se află în izolatorul Serviciului de Securitate a Ucrainei. Protocolul cu privire la reținere și percheziție au fost transmise organelor de procuratură care urmează să ia o decizie cu privire la extrădarea suspectului”, se spune în comunicatul de presă.

Decizia cu privire la măsură de reprimare în privinţa omului deafaceri Veaceslav Platon, reţinut luni de Procuratura Generală dinUcraina, va fi luată miercuri pe 27 iulie de una dintre instanțelejudecătorești din Kiev.

Momentul reținerii omul de afaceri Platon de către serviciile de securitate din Ucraina

#DIRECT_ONE_hqgv6p#

Fostul premier moldovean Ion Sturdza a declarat că Vlad Plahotniuc este implicat într-o mare rețea de spălare de bani la nivel internaționalcu epicentrul în Republica Moldova.

În cazul furtului de un miliard de dolari din trei bănci din Moldova este deja arestat fostul premier Vlad Filat. Unii comentatori de la Chișinău consideră că în cazurile Filat și Platon ar fi vorba de ordine directe date justiției de Plahotniuc.

În același scandal a apărut la un moment dat și Sorin Ovidiu Vântu, care și-a cedat o parte din afacerile din Moldova lui Plahotniuc.

„Platon e doar o mică piesă în acest joc de masculi. În spatele lui stau potențe uriașe. Lucru care cred că se va vedea în zilele următoare…Sincer, e de speriat”, prevede Ion Sturza, potrivit flux24.ro.

Tags: